Szóval a Wonder Womannél még csak bizakodtunk, az Aquaman után pedig már biztosak voltunk benne, hogy a DC hosszú idő után újra képes egész jó szuperhősfilmeket alkotni. A Shazam! a felsoroltakat lepipálva az eddigi legszórakoztatóbb, de azért bőven van még hova fejlődni. Szerencsére erre lesz is lehetősége a közeljövőben.

Mindannyiunkban ott bujkál a szuperhős – de van, akiből elő is jön. Billy Batson 14 éves, árvaként nevelőszülőkhöz kerül, és nem a legnépszerűbb srác az iskolában…de Shazam, az ősöreg, különleges erejű varázsló mégis kiválasztja. Amikor a srác hangosan kimondja: a varázsló nevét, átalakul. Igazi szuperhős válik belőle, annak minden kellékével: testhezálló, köpönyeggel kiegészített ruha, különleges eszközök, rendkívüli erő és meghökkentő képességek. Billy fokozatosan fedezi fel, mi mindent tud, és közben elkövet néhány nagy baklövést… de aztán rá kell jönnie valamire. Az új helyzet hatalmas buli, de van benne valami nehéz: hogy nincs szuperhős főgonosz nélkül.

A film titka, ha csak röviden szeretnénk megfogalmazni, az hogy fogja a (felnőtt) nézőt és elrepíti a gyerekkorába. A látványon túl a film hangulata igazi retro érzést nyújt, annak minden bájával együtt. A ’90-es évek, vagy még inkább az az előtti évtized családi mozijait remekül idézi meg, klasszul merít belőlük. A karakterek szinte elejétől a végéig gyerekként viselkednek, ami azért is nagy szó, mert például sokáig ugye felnőtt testben parádézik főhősünk (Zachary Levi).

Mark Strong mint főgonosz ezúttal is telitalálat. A személyes motivációit is elénk tárja a film és bizony ez egy cseppet sem ront az összképen. Ahogy a párbeszédek, a poénok is nagyon a helyükön vannak. Sőt, ez utóbbi adja a Shazam! legnagyobb erejét. Iszonyatosan jókat lehet nevetni rajta, őszintén, erőlködés nélkül. Egyetlen negatívuma a filmnek, hogy ezúttal sem ússzuk meg a maratoni hosszúságú, bűn unalmas csatajelenetet, de hát ez már csak ennek a zsánernek a sajátja.

Mindenesetre a Shazam! egy nagyon szórakoztató kis film, mely természetesen kap folytatást is a közeljövőben. Ha az itt látottakat sikerül tovább csiszolni, nagyon szép jövő elé néz ez a hős kaland.

Shazam! (kritika)
A Shazam!-ban a párbeszédek, a poénok is nagyon a helyükön vannak. Sőt, ez utóbbi adja a film legnagyobb erejét.
75%Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
76%