[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Az utóbbi idők egyik legjobban várt romantikus-vígjátékában Kumail Nanjiani pakisztáni származású komikus saját szerelme történetét meséli el a vásznon.

Kumail a feltörekvő stand up-os egyik este megismerkedik a végzős hallgató Emilyvel. Kapcsolatuk sokkal komolyabbra fordul, mint ahogy azt bármelyikük is tervezte volna. A kulturális különbségekből adódó akadályok azonban hamar gátat szabnak a kialakulóban lévő kapcsolatnak. Nem sokkal később Emilyt egy titokzatos betegség támadja meg, ami gyökeresen megváltoztatja szerelmük alakulását.

A történet első harmadában láthatjuk egy egyéjszakás kalandnak indult szerelem kibontakozását, sok-sok humoros, és igazán szerethető pillanattal. A gondok akkor kezdődnek, amikor Emily számára világossá válik, hogy Kumail egy egész szivardoboznyi mennyasszonyaspiráns fényképét tartogatja a polcán, akiket vallásos családja erőltet rá folyamatosan. Mivel a férfi képtelen választani a szerelem és a családja között, kapcsolatuk zátonyra fut. Itt jön a nem várt fordulat, az elfoglalt orvostanhallató Emily egy különös kór miatt kórházba kerül, és Kumail siet a segítségére. Ekkor változik meg a film dinamikája is. Nyilván egy igaz történet esetén nehezen számokérhető a sztori alakulása, de a kórházban töltött idő kurtábbra szabása igen jót tett volna a filmnek. Nem feltétlenül azért, mert az ember gyomra eleve görcsbe rándul, ha az egészségügyre gondol, hanem mert itt gyakorlatilag kiveszik a filmből a női főszereplőt, aki innentől csak passzív résztvevője a cselekménynek. Ez egy nagyon merész lépés volt, ami sajnos nem is jött be. A film legfőbb üzenete így vált igazán szájbarágóssá, vigyázz az emberi kapcsolatokra, mert nem tudhatod mikor veszítheted el őket.
A női főszereplő Zoe Kazan igazán bájos jelenség volt a vásznon, végig szorítunk érte, és igazán jó párost alkotnak Kumail Nanjianival. Emily szüleit Ray Romano és Holly Hunter alakítja, akik szinte csak akkor szereplenek, amikor a női főszereplő kómában fekszik. Ekkor nekik kellett volna a hátukon vinni a filmet Kumaillal egyetemben. Ez az, ami sajnos nem sikerült maradéktalanul egyiküknek sem.

Jó látni, hogy a komikusok kilépve saját árnyékukból, szeretnének egy szkeccsnél nagyobbat alkotni (Nyírjuk ki Gunthert!). Itt azonban a kevesebb néha több lenne elv érvényesült, talán egy feszesebb tempójú forgatókönyvvel jobb lett volna a film.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Rögtönzött szerelem (kritika)
Talán egy feszesebb tempójú forgatókönyvvel jobb lett volna a film.
6Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
10.0