A város ötmillió forinttal segíti a Rockmaraton szervezőinek munkáját, így a fesztiválra 2013. június 25. és 30. között ismét sor kerülhet a Malomvölgyi Arborétumban – olvasható a pécsi önkormányzat közleményében.

A 30 ezres látogatottságú fesztivál már Pécshez tartozik, színesíti a kulturális palettát. Azt akartuk, hogy ez így is maradjon” – idézte a közlemény Csizi Pétert, Pécs alpolgármesterét.

Az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre ismét négy nagyszínpadon szól majd a rock, és a fellépők közé olyan sztárokat várnak, mint a New York-i hardcore legendát, a Sick of It All-t, és a svéd progresszív metál csapatot, az Evergrey-t.

Varga Zoltán operatív szervező az idei fesztivált megelőzően jelentette be, hogy a 2012. évi lesz az utolsó Rockmaraton. A döntést a nehéz gazdasági helyzettel, különösen a kedvezőtlen forint/euró árfolyammal indokolta, amely miatt évről-évre egyre nehezebb megrendezni az eseményt.

Az idei Rockmaraton költségvetése 50 millió forint volt, ebből 13,5 milliót forintot költöttek euróban a külföldi vendég zenekarokra. Az eddigi tizenkét Rockmaratonon mintegy ezer együttes lépett fel, produkcióikra 200 ezernél is többen váltottak belépőt.