A Cure zenekar több évtizedes munkásságának köszönhetően Magyarországon is nagyon erős rajongói tábort tudhat magáénak, ennek ellenére mégsem jelent meg eddig hiteles és igazán átfogó könyv a zenekarról. Ám a hosszú-hosszú várakozásnak immár vége: hamarosan megjelenik – de már most előrendelhető – az első magyar nyelvű könyv, amely Robert Smith és a Cure zenekar történetét mutatja be. Értelemszerűen a könyv középpontjában Robert Smith áll. Ő az egyetlen stabil pont a zenekar időnként hektikus történetében. Ám nem csupán ez a stabilitás az egyetlen ok: Robert Smith emblematikus alakja meghatározta az elmúlt több mint harminc év alternatív/goth/rock/stb. zenéjét…

Egyrészt zenéjével hatott másokra, másrészt a személyes jelenléte is meghatározó volt sokaknak, hiszen pályafutása során együtt dolgozott megannyi zenésszel, pl.: Siouxsie and the Banshees, David Bowie, Faithless és még nagyon hosszan lehetne sorolni.

A könyv érdekesen és érthetően veszi sorra a legfontosabb és legmegkapóbb jeleneteket és dalokat Robert Smith és a Cure méltán híres és állandóan frissülő történetéből.

A könnyűzene történetében alig van olyan együttes, amelynek pályafutása több évtizedet fog át, s mégis képes elkerülni a kényelmes önismétlés csapdáit. Ráadásul megújulni lehet pusztán a trendeket követve is. A Cure azonban mindig a saját útját járta. 1976-os megalakulásuk óta állandó változásban vannak. Az egyetlen biztos pont, a változás motorja, a vihar szemében ülő békés, nyugodt alak e könyv főszereplője: Robert Smith, a zenekar jellegzetes hangú, tupírozott hajú énekese, gitárosa és dalszerzője.

25. évéhez közeledő karrierje igazán változatos, időnként ellentmondásokkal teli: a tagok cserélődtek körötte, eleinte a Siouxsie and the Banshees-ben is zenélt, írt kifejezetten goth és szinte már arcpirítóan popos, díjakat besöprő slágereket is. Robert Smith, az ikonikus frontember ébren tartott és felpezsdített minden zenei közeget maga körül.

Ez a legelső, részletekbe menő életrajz Robert Smith teljes karrierjéről. Nyilatkozataiból és dalainak elemzéséből egy különleges ember képe rajzolódik ki.

Fogyasztói ára: 3000 Ft
ISBN 978-963-88524-6-5
Témakör: könnyűzene, életrajz
224 oldal
www.silenos.hu

Idézetek a könyvből:

Az első koncertről énekesként:
Megbénított a félelem, mielőtt kimentünk. Megittam vagy hat korsó sört… Nem a megfelelő dalt énekeltem. Az elsőt kihagytam, rögtön a másodikkal kezdtem. Senkinek sem tűnt fel. Akkor arra gondoltam, ha ezt sikerül megúsznom, akkor talán tényleg lehet belőlem énekes.

Seventeen Seconds
…mintha zenecsöppek hullanának bele egy tóba. Késő éjszaka a legjobb hallgatni, miközben az ablaktörlő letolja a szélvédőről a fekete esőcseppeket…

A Pornography turnéjáról:
Kezdtünk széthullani. A színpadon is, meg másutt is. Huszonhárom ember, amint egyre mélyebbre süllyed… Nem valami szép látvány. Jobban hasonlítottunk egy turnézó rögbicsapatra, mint egy zenekarra…

Robert külseje mindig is fontos volt a Cure szempontjából, az újságírók legalább annyit foglalkoztak a megjelenésével, mint a banda zenéjével. Természetszerűleg a Cure emblematikus alakjává vált. Smink, rúzs, feltupírozott, kócos haj – nagyon könnyű volt felismerni. Eleinte persze ő sem így nézett ki: a zenekarról készült első fotókon olyan, akár egy rendes iskolás. Ez a jófiú alakult át punkos, tupíros-bozontos, őrült külsejű zenésszé.

Most az előrendelés időszaka alatt 25%-os kedvezménnyel lehet a tiéd a Cure-könyv!

Előrendelés esetén az ára 2250 Ft (25% kedvezmény!) + postaköltség (Mo-on belül: 1060 Ft)
Előrendelési időszak vége: 2010. november 08. 24:00

És most amennyiben megrendeled a Cure-könyvet, minden más könyvrendelésre is automatikusan érvényes a 25% kedvezmény november 8-ig!