Ha négy hazai punk-rock’n’roll zenekar összeáll Budapest talán legjobb koncerthelyszínén egy ütõs csütörtök estére, abból olyan rossz már nem lehet. Sõt! Fellépők: bugZ, Bankrupt, Rotten Tomatoes, thekillingscreens. Találkoz(z)unk január 28-án este, az Ajtósi Dürer sor 19-21. alatt, Dürer kert, Budapest, 20h, 1000 HUF !…

bugZ

A bugZ 2002 óta töretlen lendülettel hajtotta a pszichedelikus punkrock mókuskerekét. Az estét nyitó zenekar az elmúlt évben mérföldkőhöz ért: 2009 augusztusában megjelent a ‘Nem Várt Lebegés’ című, 15 tételt tartalmazó nagylemezük az EDGE Records gondozásában. E korong felöleli a korábbi és az újabb szerzeményeket is. A január 28-i Dürer bulin folytatódik a lemez bemutatása, illetve a budapesti közönségnek is bemutatkozik az új felállás. A „sztárvendég” Szekeres András (Junkies) lesz, és elhangzanak korábban még soha elő nem adott dalok is! Ráhangolódás ezen a címen.

Bankrupt

A Bankrupt zenekar az elmúlt évtizedben lenyomott több mint 300 koncertet (ennek nagyobb részét külföldön) és kihozott 5 lemezt. Ezzel a koncerttel indítják a következő „Tízéves Tervet”, amelynek első célkitűzése a tavaly megjelent ‘Razor Wires And Neon Lights’ lemez megismertetése a közönséggel. Rákészülésként a Parallel Worlds című aktuális sláger vadonatúj DIY klipje megtekinthető a zenekar honlapján.

Rotten Tomatoes

A budapesti punk-r’n’r Rotten Tomatoes-nak 2009 májusában jelent meg a 12 számot tartalmazó ‘Rotten Roll’ című nagylemeze. A fiúk az elövetkező pár hónapban mutatják be az anyagot a budapesti és vidéki klubok színpadain, mely meghallgatható a csapat myspace oldalán is. Ezen a címen ráadásul megtekinthető az album egyik számához készült klip is. Az új anyag CD formátumban természetesen megvásárolható a koncert helyszínén.

thekillingscreens

Az estét záró (k)arcos street rock’n’roll trió is friss anyaggal jelentkezett 2009 utolsó hetében. Erről az oldalról már a harmadik gyilkos képernyők korongot lehet szabadon tölteni; (egy teljes élõ album és egy EP után) egy újabb stúdió-kislemezt ‘No Glory EP’ címmel. Nincs dicsőség. „Próbálkozunk, elbukunk, újra próbálkozunk, még nagyobbat esünk, és onnan is felkelünk…” Erről szól a rock’n’roll.


Email
MegosztásFacebookMySpaceTwitter