A Marvel Pókemberrel próbálja meg újra felvenni a fonalat a Bosszúállók: Végjáték után. Vagyis sokkal inkább egyfajta plusz lezárás ez, miközben új kalandok felé is hevesen kacsingat. Pókember pedig még mindig tele van energiával, szóval rajta nem múlhat semmi.

Vasember pártfogoltja, az ifjú pók (Tom Holland) egyedül is képes megmenteni a világot, és csoportban is megállja a helyét, de közben ő úgy érzi, hogy neki is jár mindaz, ami bármelyik középiskolásnak: és a haverjaival európai utazásra indul. A velencei, prágai, vagy éppen londoni kiruccanás viszont nem várt zűrbe fullad, mikor a rejtélyes Mysterio (Jake Gyllenhaal) és az ő mégrejtélyesebb elementár ellenfelei felbukkannak. Peter Parker persze ezúttal sem rest, harcba indul Mysterio oldalán, hogy aztán szép lassan egyre több váratlan titokra derüljön fény.

A Marvel ezúttal igen közel – Prágáig hozta el szuperhőseit (azóta persze már Budapestre is Fekete Özvegy miatt), de ebből valójában nem sok látszik a filmben. A legtöbb felvétel stúdióhatást kelt és az is elég megmosolyogtató, ahogy Parker és osztálytársai tök egyedül sétálgatnak a cseh főváros legjellegeztesebb helyszínén, a Károly-hídon. Persze ez a tengerentúli közönségnek nem fog feltűnni, de azért valahol mégiscsak bosszantó.

Ahogy maga a történet is elmarad a Homecoming feszességétől. Na persze ez nem Holland hibája, még csak nem is a zseniális Gyllenhaalé, hanem egyszerűen mert üres és sokszor unalomba fulladó körítést kapott. Peter osztálytársainak ügyetlenkedése és szerelmi élete a kirándulás során kicsit sem érdekes, de még görbe tükörnek sem az igazi.

Mindezek ellenére az Idegenben nem lett egy rossz Marvel-mozi, mert szerencsére a fő sztori szál van annyira erős, hogy elvigye a hátán az egészet minden apróbb, vagy idegesítő hiba ellenére. Meglepetesékből sincs hiány, hiszen rég nem látott szereplő is felbukkan a filmben és a stáblistás jelenetek is egész érdekes jövőképet festenek.

Valahol el kellett kezdeni a dolgokat a Végjáték után és eddig bizakodóak vagyunk. A Pókember – Idegenben nem ér fel elődjéhez, a Homecominghoz, de így is egy tökéletes nyári popcorn mozi vált belőle.

Pókember - Idegenben (kritika)
A Pókember - Idegenben nem ér fel elődjéhez, a Homecominghoz, de így is egy tökéletes nyári popcorn mozi vált belőle.
70%Szerintünk
Olvasói értékelés: (0 Szavazások)
0%