Az éppen új DVD-t megjelentetett Placebo 26 éves dobosa, Steve Forrest a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) “Ink, Not Mink” nevű kampányához adja arcát, melynek lényege, hogy “érezd magad kényelmesen a saját bőrödben és hagyd meg az állatoknak az övékét” (egyébként korábban a Linkin Park frontembere, Chester Bennington is részt vett a kampányban). Alább elolvashatjátok, hogy Forrest milyen válaszokat adott a PETA aktivistáinak kérdéseire:

Mi sarkallott arra, hogy a PETA “Ink, Not Mink” kampányához add az arcod?
Nyilvánvaló okokból csatlakoztam, mivel teljesen magaménak érzem ezt a megmozdulást. Tehát mikor megkerestek a szervezettől, egy pillanatra sem hezitáltam.

Viseltél valaha állati szőrmét?
Nem, soha nem éreztem szükségét. Az ősembernek nem nagyon volt választása, akkoriban ez létfontosságú volt, de más időket élünk, a divat nem lehet kifogás állatok meggyilkolására.

Láttál olyan képeket, videókat védtelen állatok megöléséről, melyek az anti-szőrmés énedet erősítették? Persze, rengeteg borzalom jutott el hozzám is, nem csak divat kapcsán, hanem ahogy az élelmiszer- és a szépségiparban bánnak az állatokkal. Ez egyszerűen hányingert kelt bennem.

Van bármilyen más állatokkal kapcsolatos globális probléma, ami bánt Téged?
Mostanában a túlhalászott vizek foglalkoztatnak leginkább, de általánosságban is csak azt tudom mondani, hogy tisztelnünk kell Földünk összes élőlényét, nem csak saját magunkat.

Milyen terveid vannak a zenekaraiddal mostanában?
A Placeboval október 31-én hoztuk ki legújabb DVD-nket, a Planes-szel pedig most november folyamán jelentkezünk friss EP-vel, melyet reményeink szerint jövőre egy teljes lemez is követhet.

Olvastuk, hogy az első tetoválásod mindössze hét évvel ezelőtt csináltattad, ennek ellenére ma már a tested 75%-át fedi valamilyen motívum. Mi inspirálta ezeket a mintákat?

Egyszerűen mindig is tudtam, hogy én ezt akarom. Születésem óta különbözőnek érzetem magam másoknál, szóval így érzem jól magam. Hogy mi inspirálta a tetkóimat? Leginkább az élet… annak minden jó és rossz oldala.