A Rock Band című játék legújabb kiadásában a No Doubt is szerepel, az előzetes megállapodás szerint a játékosok három számot játszhatnak el az együttestől. A zenekar ezzel szemben megdöbbenve tapasztalta, hogy a játékban végül több mint hatvan dalt lehet eljátszani a tagokról mintázott zenészkarakterekkel, ráadásul Gwen Stefani énekesnő a számok nagy részében férfi hangon szólal meg, mivel olyan szerzeményeket ad elő, mint a ‘Honky Tonk Woman’ a Rolling Stonestól, vagy az ‘I Heard It Through The Grapevine’ Marvin Gaye-től…

A No Doubt azonnal beperelte a játékot elkészítő Activisiont és követeli az engedély nélküli számok eltávolítását a programból.

A No Doubts nagy rajongója a Rolling Stonesnak, már lépett is fel együtt a legendás zenekarral, de ettől függetlenül nem adott engedélyt arra, hogy a játék karaktermanipulációs részében a Gwen Stefaniról mintázott karakterrel férfi hangokkal megszólaló számokat énekeljen” – áll a zenekar által benyújtott peranyagban.

Az Activision korábban is belefutott már hasonló perbe, akkor Kurt Cobain adta elő más zenekarok számait, miközben erre a játék készítője nem kapott engedélyt.

-est-


Email
MegosztásFacebookMySpaceTwitter