[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Abban a szerencsében volt részünk, hogy a forgalmazó jóvoltából láthattunk a Páncélba zárt szellem első 15 percét. Az izgalmas részletet eredeti nyelven és 3D-ben vetítették le a sajtó munkatársainak és annyi már most biztosnak tűnik, hogy Scarlett Johansson bitang jó lesz az Őrnagy szerepében.

A látottak alapján a film hűen tükrözi majd az eredeti tudományos-fantasztikus anime hangulatát, sőt talán még túl is szárnyalja azt. A látványvilág engem halványan Luc Besson megoldásaira emlékeztetett. A vásznon a hideg kék és a depresszív szürke vetekszik a fénylő neonnal, a hagyományos formák keverednek az újszerűekkel. A filmzene fokozza a hangulatot és abszolút illeszkedik a látványhoz.

A kezdő jelentben a sérült Scarlett Johansson látható orvosok és nővérek gyűrűjében, akik próbálják megmenteni, ám rövidesen nyilvánvalóvá válik, hogy a nő haldoklik.

Ezután láthatjuk a kiborg testbe zárt Őrnagy születésének teljes folyamatát. Először egy fém vázhoz csatlakoztatják különböző csápok segítségével az élő, emberi agyat, amire rázárul a robot fejét alkotó páncél. Ezt követően a testet egy Westworld-féle fehér masszába merítik, amely a levegővel érintkezve megszilárdul, majd málló festék formájában pereg le, hogy előtűnjön alóla a tecchalott, félkész Őrnagy. A testén barázdák láthatók, melyek a bőrt imitáló védőburkot teszik mobillá.

A 15 perces részlet egyetlen gyenge pontja az ezt követő idegesítő villódzás, ami leginkább egy retro disco bulira emlékeztet, kicsit olyan, mintha még nem a végleges vágást látnánk, legalábbis remélem, hogy nem azt látjuk.

Ezt követően egy olyan jelenet következik, amelyben Dr. Ouelet (Juliette Binoche) próbálja megnyugtatni az éppen öntudatra ébredő, lélegezni próbáló Őrnagyot. Megtudjuk azt is, hogy az őrnagy utolsó emléke, hogy egy hajón volt, ami elsüllyedt. A doktornő egyik felettese szeretné, ha az éppen csak öntudatra ébredt kiborg mihamarabb csatlakozna a 9-es Részleghez. Beszélgetésükből az is kiderül, hogy igazi származását és még talán sok mást is titkolniuk kell az őrnagy elől.

A látottak alapján majdnem teljesen biztos, hogy a Scarlett Johansson által játszott karakternek elég nagy lelki vívódást okoz majd múltja felkutatása.

Aztán ugrunk egyet az időben és egy igazán pörgős, szépen kimunkált akciójelenetbe csöppenünk, ahol az őrnagy egy hatalmas épületről levetve magát, az ablakon keresztül robban be egy heves csata közepébe, amit félelmetes, pók módjára mászó gésa robotok és öltönyös kísérőik vívnak a 9-es részleg katonáival. A gésák a Michael Wincott által játszott üzletember agyából akarnak megszerezni egy vélhetően nagyon fontos információt.

A látottak alapján a 3D-nek nem sok funkciója van, csak a magasságot és a mélységet érzékelteti kicsit erőteljesebben, de ez természetesen még változhat a végleges változatban.

Összességében biztos, hogy egy nagyon látványos és izgalmas filmről beszélünk, amiben egy olyan univerzum tárul majd elénk, ami bőven tartogat majd izgalmakat és meglepetéseket. Biztosan megéri a várakozást!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]