pafe_2013_logoA kilenc napon át tartó internetes szavazás során több mint 400.000 érvényes szavazat érkezett a magyar zenekarokra. Az 1300, közönség által jelölt formáció közül a szervezők az első ötven helyezettet kérik fel, hogy adjanak koncertet a 7. Pannónia Fesztiválon 2013. május 16. és 19. között. A már jól ismert bandákon – pl. Tankcsapda, Quimby, Punnany Massif, 30Y – kívül számos feltörekvő zenekar is megmutathatja magát, akik közönségüket sikeresen aktiválták a közösségi oldalakon indított kampányokkal, hogy megsokszorozzák pontjaikat a szavazáson. Mivel a szervezők a kezdetek óta arra törekednek, hogy a magyar zenei szcéna nagy részét felvonultassák a nyárindító fesztiválon, természetesen az ötven legtöbb szavazatot kapott zenekaron kívül még legalább ennyi további magyar bandára számíthatunk a Balaton partján májusban.

Bár a hangsúly a magyar fellépőkön van, idén is érkeznek külföldi sztárok, és a zenei műfajok skálája is egyre szélesedik: a rocktól kezdve a hip hopon át az elektronikus zenéig minden rajongó megtalálja majd a kedvencét a színpadokon. Az első külföldi zenekart nagy örömmel jelentik be a szervezők: a hip hopot dubstep elemekkel elegyítő brit banda, a Foreign Beggars érkezik a Pannónia Fesztiválra! Tagjai számos más előadóval dolgoztak már együtt, így Skrillex-szel, a Noisiával és a Knife Party-val is készítettek közös felvételeket.

A Pannónia Fesztivál helyszíne idén is Szántódpuszta, a Balaton partjától nem messze található település, mely több száz éves borospincéjével, kápolnájával és műemléképületeivel semmi máshoz nem fogható hangulatot kölcsönöz a pünkösdi szezonindító fesztiválnak, amely 7900 Ft-os bérlet- és 3900 Ft-os napijegyáraival, közel 200 fellépőjével továbbra is a legelérhetőbb hazai rendezvények között jegyzi magát.