[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Nova Rockon minden évben találkozhatunk fiatal, feltörekvő, tehetséges zenekarokkal. Ezek a bandák többnyire a Red Bull Stage-en kapnak lehetőséget, viszont úgy gondoljuk, hogy érdemes megismerni őket, mivel pont ez a réteg az, akik hazánkban is bármikor megfordulhatnak és úgy érezzük fontos, hogy itthon az ilyen bulik is megmozgassák az embereket. Az első banda akiket egy rövid interjún keresztül megismerhettek, az osztrák The OverAlls.

 1. Hogyan jellemeznéd a bandát három szóban?
  Erőteljes. Kalandos. Őrült.

 

 1. Kik inspiráltak titeket a zenétekben és miért?
  Nagyon sok különböző előadó, ez attól függ kit kérdezel a zenekarból. Andit, az énekesünket erősen inspirálta az indie zene, mint például a Muse vagy az Incubus. Lukast a gitárosunkat abszolút a progresszívebb zenék, leginkább funk és jazz. Niki nagyon sok különleges zenét szeret, őt egy egy apró részlet is boldoggá tud tenni. Én (Thomas), keményebb zenéket hallgatok, mostanában nagy kedvenc az Architects és a While She Sleeps. Ezek a bandák hihetetlen energiával rendelkeznek a színpadon és egyedülálló módon értelmezik a dalszövegeket is. De egyébként minden a Nu-Metallal kezdődött. 😀 Limp Bizkit, Korn és a Skindred számomra még mindig a legnagyobb hősök. 🙂

 

 1. Milyen érzéseket, értékeket akartok átadni a zenéteken, szövegeiteken keresztül?
  Azt akarjuk, hogy az emberek jól érezzék magukat a koncertjeinken. Az a véleményem, hogy élőben a dalszövegek nem annyira fontosak, de ha közelebbről megnézed a szövegeinket, akkor találhatsz benne rengeteg személyes dolgot, amit átéltünk, vagy épp elb*sztunk. Azt akarjuk, hogy az emberek gondolkodjanak el az életükről és akik hallgatják a dalainkat azok érezzék azt az energiát, amit mi is érzünk amikor játsszuk őket.

 

 1. Honnan jöttök, hogyan befolyásolt a környezetetek a zenétekben?
  A banda Ausztria keleti részéről jön. Andi és én Eisenstadtban élünk, Lukas és Niki pedig Bécsben. Jelenleg egy baromi jó színtér van Ausztriában. A bandák segítik egymást, folyamatosan koncertezünk egymással. Szóval azt gondolom hogy a legnagyobb hatással épp egymásra vagyunk a jelenlegi helyzetben, ami egy nagyon jó dolog.

 

 1. Hány országban zenéltetek eddig?
  Eddig összesen 13 országban zenéltünk: Ausztria, Brazília, Magyarország, Horvátország, Románia, Ukrajna, Oroszország, Litvánia, Csehország, Németország, Hollandia és Anglia.

 

 1. Melyik az eddigi kedvenc koncertetek?
  Azt hiszem a legjobb bulink amit eddig csináltunk az a második fellépésünk a Goiania Noise Festivalon volt Brazíliában. Több ezer ember énekelte a szövegeinket annyira messze otthonunktól, ami egy nagyon különleges pillanat volt.

 

 1. Mi a legőrültebb dolog ami történt veletek a zenekarnak köszönhetően?
  A legőrültebb dolog egy Rolling Stone cikk volt rólunk, amit Brazíliában találtunk, sosem álmodtunk ilyen dolgokról. Egy másolat van is róla a próbatermünkben. 🙂

 

 1. Milyen terveitek vannak a jövőben?
  Azt tervezzük, hogy egy király turnét csinálunk az év végén jó barátainkkal, az A Caustic Fate-tel. Mindkét banda fennállásának 10. évfordulóját ünnepli. Egyébként dolgozunk új anyagon is, és a következő év is nagyon nagy lesz, de erről még nem mondhatunk többet. 😉

 

A The OverAlls csapatával is találkozhattok az idei a Nova Rockon! 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]