A sokkrockerként elhíresült Marilyn Manson szombat este a kanadai Albertában lépett fel zenekarával, ezt követően pedig a helyi Denny’s névre hallgató palacsintázóba tért be csapatával hajnali 2-kor, hogy ne üres gyomorral vágjanak neki az útnak turnéjuk következő állomása, Regina felé. A kései időpont ellenére nem ők voltak a vendéglő egyetlen vendégei, és egy kisebb szóváltást követően egy másik társaság férfi tagja dühében megütötte a 46 éves zenészt.

A szemtanúk elmondása szerint az ominózus estén Manson nem átallotta keresetlen szavakkal illetni a másik társaság hölgy tagját, ezért fajult tettlegességig a helyzet. Ezzel szemben a ma reggel folyamán az énekes menedzsere megcáfolta, hogy Manson ilyesmire vetemedett volna, és arról számolt be, miszerint az említett társaság hölgy tagjai szólították meg a rockert egy közös fénykép reményében, majd váratlanul hozzájuk lépett a pofozkodó fiatalember. A menedzser beszámolója szerint a zenész testőre megragadta a védencét inzultáló személyt, aki védekezésképp üvöltözni kezdett, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a színpadot a zenekar következő fellépésén.

A zenész elárulta a TMZ-nek, miszerint az őt bántalmazó férfi távozása előtt még könyökével behúzott a sminkesének is, így semmiképpen sem áll el a feljelentés megtételétől.