Warning: A non-numeric value encountered in /home/rhsmhi/wwwroot/rated.hu/wp-content/themes/valenti/library/core.php on line 1444

Warning: A non-numeric value encountered in /home/rhsmhi/wwwroot/rated.hu/wp-content/themes/valenti/library/core.php on line 1444

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nick Park, a Wallace és Gromit Oscar-díjas szülőatyja ismét ledobta a cukiság bombát, hogy egy újabb remek történettel szórakoztassa a kicsiket és persze a meserajongó felnőtteket is. Az Ősember egy igazán kedves, vicces és maximálisan szórakoztató alkotás, amit egyszerűen vétek kihagyni.

Nem tartozom éppen az elfogulatlan ítészek közé, ha Nick Park munkásságáról van szó, ugyanis egy fruska koromban elkövetett angliai nyaralás alatt végtelenül megszerettem Shaun, a bárány tüneményes kis történeteit és vele Park egész munkásságát. A cukiság gyáros rendező valahogy mindig is ösztönösen érezte, hogy mi kell igazán a gyerekeknek. Meséi ugyan tradicionálisabban, mint a mostanában divatos, nagy stúdiók által készített újhullámos alkotások, de ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy unalmasak lennének. Sőt, kifejezetten kacagtatóak, a szülők pedig maximálisan biztosak lehetnek benne, hogy a gyerkőc semmi olyasmivel nem fog bennünk találkozni, ami megijesztené, vagy amit félreértene. Ráadásul Park nagyon jó a tanulságok és a pozitív értékek átadásában, a kicsik rengeteget tanulhatnak történeteiből.

Az Ősember is pontosan ilyen mese. Öcsi a kétbalkezes, de bátor ősember nem elégszik meg az otthonaként szolgáló völgy biztonságával. Szeretné rávenni társait, hogy apró nyuszik helyett inkább gigantikus mamutokra vadásszanak, de a többiek elégedettek a rizikómentes és kalóriaszegény élettel is. Egy nap azonban a pénzéhes bronzvárosi Kupor nagyúr szemet vet az ércekben gazdag völgyre és elüldözi az őslakókat. Öcsi és legjobb barátja Kutylac, a kutyaként viselkedő imádnivaló vadmalac elhatározza, hogy mindenáron visszaszerzik a völgyet. Jó angol ősökhöz méltóan mi másra is hívnák ki Kupor embereit, mint egy mindent eldöntő focimeccsre. Ezzel csak egy gond van, hogy Öcsiék egyáltalán nem tudnak focizni. Nos, ahogy mondani szokták: innen szép nyerni!

A történet nagyon tanulságos, az összefogás, a barátság erejéről szól és természetesen arról, hogy hinnünk kell magunkban még akkor is, ha abszolút vert helyzetből indulunk.

Park humora nagyon jópofa, szépen halad az úton, amit az angol humor nagyjai kijelöltek a számára, a mesén egyértelműen érezhető a Monty Python és Douglas Adams hatása is.

Az Ősember szinkronosan és feliratozva is a mozikba kerül. Felnőtteknek nyilván az utóbbit ajánlom, mert Eddie Redmayne (Öcsi) és a Tom Hiddleston (Kupor nagyúr) igazán élvezetesen alakítják az őskori ellenségeket.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ősember - Kicsi az ős, de hős (kritika)
Az Ősember egy igazán kedves, vicces és maximálisan szórakoztató alkotás, amit egyszerűen vétek kihagyni.
8Szerintünk
Olvasói értékelés: (0 Szavazások)
0.0