Mark Linkous halálának hírét a Sparklehorse hivatalos honlapja, majd a családja erősítette meg először; világszerte több zenész kolléga rótta le kegyeletét az énekes/producer emléke előtt. Linkous zaklatott életet élt, 1996-ban váliummal és antidepresszánsokkal adagolta túl magát, klinikai értelemben két percig halott volt, mikor az orvosoknak sikerült visszahozniuk az életbe. Később infarktust kapott, hétszer kellett megoperálni, hogy meg tudják menteni a lábait…

Tavaly Danger Mouse oldalán készítette el a ‘Dark Night Of The Soul‘ című lemezt, idén pedig nekilátott a következő Sparklehorse-albumnak, ám még a munka befejezése előtt – ismeretlen okokból – megölte magát.

Nagyon szomorú lettem, mikor megtudtam, hogy Mark meghalt. Együtt turnézott velünk Európában az OK Computer albumunk idején, és minden este nagyszerűek voltak a színpadon. Az első két lemezük nagyon fontos album számomra, a turné után is rengeteget hallgattam a zenéjét. Gyönyörű dalokat írt, szerencsések vagyunk, hogy hallhatjuk ezeket. Nyugodjék békében – mondta Colin Greenwood, a Radiohead gitárosa.

-est-

EmailMegosztásFacebookMySpaceTwitter