Május 15-én egy rangos kis estének nézünk elébe, ha a nu school hardcore/metal szeretőit vesszük figyelembe. A Tukker Booking és a For the Kids jóvoltából egy remek zenei kavalkádot tekinthettek meg a pesti underground buliknak mostanában helyet adó Szabad az Á klubjában. Mivel olasz zenei hónapoknak nézünk, ezért újabb két remek bandát üdvözölhetünk olaszhonból…

Straight Opposition a tuko vonalról közelíti meg ezt az újvonalas hc/metal vonalat, s tény, hogy nem kevés Terrort, Slapshotot avagy Knuckledustot hallgathattak a srácok, de az Integrity mocskát is beleviszik a zenéjükbe, s ettől lesz annyira egyben az egész.
Legutóbbi nagylemezüket, a „Fury stands unbeaten” számait fogják többnyire erőltetni, ami már a 3. teljes kiadványuk az East Coast-i arcoknak.
A 6 éve létező zenekar lassan már a 200. koncertjénél jár, s olyan zenekarokkal oszthatták meg a színpadot, mint a Cataract, a Slapshot, Strength Approach, Cripple bastards, stb.

A turnépartnerük, a My Distance egy kicsit másképpen közelíti meg a hardcore témakörét.
A zenéjük egy dallamos punk/hardcore muzsika, amiben nem kevés elszállást találhatunk meg.
Olyan zenekarok hatására kezdtél a bandát, mint a Verse, a Comeback Kid, az FC Five. AZ énektémákban találhatunk több hasonlóságot az FC Five zenekarral.
A fent említett hatásokat úgy említettem, mint pozitívum, mert olyan dalokat írnak ezek az arcok, amiket nem fogsz egyhamar elfelejteni, s remélhetőleg élőben is tarolnak majd hárman.
Egy Ep („From our sleep”) után egy új lemezzel jelentkeztek „Standing against the odds” néven, s ezt szeretnék Európa szerte promotálni.

Az est meglepetés zenekara a bolgár Expectations, hiszen róluk tudjuk a legkevesebbet, viszont, amit elmondhatunk róluk, hogy szintén dallamosabb irányt képviselnek, ahol több lassú rész is helyet foglal. Elsőre a The Carrier zenéje is beugorhat az embernek, hiszen tagadhatatlanul szeretik a bandát. Remélhetőleg élőben tőlük is egy remek show-t láthatunk!

Hazai részről az Orient fall tagságát illeti a megtiszteltetés, hogy megmutassa, mi fán terem az ő zenéjük. Az ő zenéjük a dallamos metal/core felé evez, amit elég jól művelnek a srácok. Az eddig egy demo-val rendelkező bandáról biztosan többet hallhatunk majd a jövőben.

!!!!TUKKER BOOKING AND FTK SHOWS PRESENT!!!!:

MÁJUS 15 | SZABAD AZ Á (VII.Ker.Nagy Diófa u.8):

STRAIGHT OPPOSITION (Olaszország – Hc/Metal)
MY DISTANCE (Olaszország – Dallamos Hc ala Verse, Comeback Kid, stb)
EXPECTATIONS (Bulgária – Hardcore)
ORIENT FALL (Hardcore/Metal)

Kezdés: 20H
Cash: 800 HUF