[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Taran Killam a Saturday Night Live egykori szereplőjének akció-vígjátéka, amely végre nem a megszokott Adam Sandler, Ben Stiller féle fingós, böfögős poénokra épít.

A feltörekvő bérgyilkos Blake minden idők legjobbja akar lenni a szakmájában, ehhez azonban el kell tennie lábalól a jelenlegi leghírhedtebb kollegáját Gunthert, akit még szinte senki nem látott eredeti külsöjében. Terve megvalósításához összeszedi saját szedett-vedett bérgyilkoscsapatát, és felbérel egy forgatócsoportot, hogy filmes bizonyítéka legyen legnagyobb akciójáról.

Taran Killam, aki nem csak főszereplője, hanem egyben rendezője, és társforgatókönyv írója is a filmnek, jó úton indult el, hogy egy igazán szórakoztató vígjátékot lásson a néző. A film egésze olyan benyomást kelt, mintha egy hosszabb SNL jelenetet látnánk. A gond csak az, hogy míg az elején újszerűnek hat, és ülnek a poénok, a vége felé kifullad a történet. Az elején láthatjuk hogyan áll össze a kissé defektes bérgyilkos csapat. A karakterek jól kigondoltak, igazán szerethetőek, attól függetlenül, hogy szakmájuk nem túl emberbaráti. Az első nagyobb rajtaütés után azonban sokat veszít a film a lendületéből. Lassan átfordul önmaga paródiájába és a poénok is egyre erőltetettebbek. Ezen az sem segít, hogy a film utolsó egyharmadában bekapcsolódik a mókába Arnold Schwarzenegger is. Itt kell megjegyezni, hogy kicsit csalóka a szerepe, mert bár ő a címszereplő, a történet végéig csak a többi karakter elbeszélésében jelenik meg. Akit az ő neve csalogat be a moziba, jogosan érezheti átverve magát. Éppen ezért, enyhén visszás, hogy az ő nevével akarják eladni a filmet.

A szereplők mindegyike jelentős komikusi múlttal rendelkezik, így nem jelentett gondot nekik a rájuk szabott karakterek élethű megjelenítése. Taran Killam, mint a film alkotója és főszereplője végig a hátán viszi a filmet, remekül alakítja az egoista, bosszúvágytól fűtött, kétbalkezes gyilkost. Érdekesség, hogy filmbéli szívszerelmét az Így jártam anyátokkal-ból is ismerős Cobie Smulders alakítja, aki a valóságban hites felesége. A bérgyilkoscsapat legmókásabb karaktere az Aaron Yoo által alakított Yong. A magára mindig nagyon adó méregkeverő, aki olyan meggyőződéssel hajigálja méreggel teli fioláit az ellenségre, mintha legalábbis kézigránát lenne a kezébe. A jónő szerepét az Új csajból ismert Hannah Simone alakítja, aki Gunther üldözésén túl, ex-bérgyilkos apja nem várt felbukkanásaival is meg kell, hogy küzdjön.

A film egy nagyon jó próbálkozás Taran Killamtől, hogy a Saturday Night Live-ban már sikerre vitt skeccseket átültesse egy egész estés filmbe, de ez most nem sikerült teljes mértékben, talán majd legközelebb.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Nyírjuk ki Gunthert (kritika)
A film egy nagyon jó próbálkozás Taran Killamtől, hogy a Saturday Night Live-ban már sikerre vitt skeccseket átültesse egy egész estés filmbe, de ez most nem sikerült teljes mértékben, talán majd legközelebb.
6Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
6.0