A fesztivál harmadik és egyben zárónapja is hasonlóan változatos lesz, mint a pénteki és a szombati. A zenei értelemben vett végleteket ezen a napon is ugyanúgy megkapjuk, hiszen elég ha csak összehasonlítjuk a gyakorlatilag hazai pályán abszolút favorit Deichkindet a tízezrek által várt Slipknottal. Nézzük meg, kik az utolsó nap legérdekesebb fellépői!

A Moop Mama egy 10 fős müncheni alakulat. Nehéz beskatulyázni zenéjüket egyetlen stílusba, változatos jó kis háttérzene, alapvetően skából, jazzből, funkyból épített alapokra hol rap, hol ének szól. Az utolsó nap kora délutánjára tökéletes.

A dallamos metalcoret játszó All That Remains év elején jelentette meg This Probably Won’t End Well címmel legújabb lemezét. Habár rajongóik nem feltétlen elégedettek a lemezzel (nem az első alkalommal) úgy gondoljuk, hogy élőben látni kell őket az olyan számaik miatt, mint a Two Weeks, This Calling, vagy a Six.

Jegyvásárlás

A Jennifer Rostock egy németnyelvű, Berlin központú alternatív punk rock zenekar. Lendületes, dallamos zúzás éles váltásokkal és egy helyenként félelmetes énekes hölggyel. Tényleg az! Hallgassátok meg 2014-es lemezük egyik klipes dalát:

A Los Angeles-i Hollywood Undead-nek elég jól megy az utóbbi időben. Rengeteg koncert, rengeteg új rajongó és legújabb Day of the Dead című lemezük a Billboard 200-as album listáján a 11. helyet szerezte meg.

A The Gaslight Anthem manapság az a rock zenekar, akiket nem lehet nem szeretni. Jobbnál jobb lemezek, botrányoktól mentes, kedves arcok, akiknek a koncertjét egész nap hallgatnánk például az ilyen dalok miatt:

A las vegasi metál csapat, a Five Finger Death Punch nekünk, magyaroknak már csak azért is érdekes lehet, mivel Báthory Zoli személyében magyar alapító tagja is van. A banda épp a hetekben fejezi be legújabb lemezének munkálatait, a Nova Rockon biztosan fognak néhány új szerzeményt is játszani slágereik mellett.

Az utolsó nap estéjére is kapunk két német bandát. Ha a Fantastischen Vier-re azt mondtuk, hogy az egyik német Belga akkor a Deichkind a másik. Ugye ismerős?

A másik német banda a Farin Urlaub Racing Team nevű formáció, akik a ska/punk/rock határain belül mozognak, kifejezetten jól. Zenéjük hangulata és az „utolsó este hangulat” párosából garantáltan jó buli fog születni!

A másik színpadon valószínűleg ezzel egy időben a 40. évét taposó Motörhead fog zúzni. Ha valakit Dave Grohl sem tud meggyőzni, hogy nézze meg őket, akkor mi sem próbálkozunk meg vele.

Dave Grohl - Lemmy

Nem is lehetne jobb befejezést kívánni a Slipknotnál. A nemrég Budapesten is fergeteges koncertet adó metal zenekar méltó befejezése lesz az idei Nova Rocknak. Nagy show várható a zenekartól, amibe valószínű a rendezvény szervezői is beszállnak a végén egy kis tüzijátékkal, lezárva a fesztivált.

Első napi ajánló itt található!

Második napi ajánló itt!