Az idei Nova Rock Festival második napja, csakúgy mint az első, kifejezetten tartalmasnak ígérkezik és talán ez lesz a legváltozatosabb nap az előadókat tekintve. Találkozni fogunk német pop-rockkal, rappel, finn szimfónikus metallal, amerikai nu-metallal, brit folk-rockkal és metalcore-ral is. Feketén-fehéren leírva is elég színesnek tűnik a június 15-i program. Nézzük is meg, kik lesznek a 2. nap legérdekesebb előadói.

Jegyvásárlás

A svéd Blues Pills 2011-ben alakult. A blues és pszichedelikus témákkal átitatott rockzenéjüket Elin Larsson hangja még magával ragadóbbá teszi, egészen biztos, hogy néhány év múlva nem kora délutáni órákban fognak színpadra állni. Tavaly jelent meg első nagylemezük Blues Pills címmel, érdemes rákeresni, vagy itt belehallgatni:

Az Asking Alexandria körül kialakult helyzet eddig az év egyik slágertémája. Danny Worsnoop énekes kilépése óta még nem derült ki, hogy ki lesz a brit metalcore csapat új frontembere, de hamarosan erre is fény derül, mivel rohamosan közeleg a fesztiválszezon. Kíváncsian várjuk az új felállás milyen élő teljesítményre lesz képes.

Nagyon várjuk a Papa Roach koncertjét, akik az év elején megjelent nagysikerű F.E.A.R. című albumukat turnéztatják meg a nyáron. Az új dalok mellett olyan, mára klasszikussá váló dalokat várhatunk tőlük, mint a Last Resort, a Scars, vagy a Between Angels And Insects.

Manapság rendkívül népszerűek a brit és ír folkzenében alkotó előadók, a Nova Rock-ra Frank Turner & The Sleeping Souls hozza el a hamisítatlan szigetországi hangulatot. A hangos metal és rock koncertek között, egészen biztos nagyon jól fognak esni az olyan akusztikus dalok, mint a The Way I Tend To Be vagy a Recovery. Várjuk!

Rea Garvey szóló munkássága során olyan zenét alkotott, ami a kisebb kluboktól kezdve a fesztiválok nagyszínpadjáig mindenhol életre kel. Az ír dalszerző alternatív rock zenéjére nagy hatással van az ír népzene, amelynek egyvelegéből egy rendkívül szerethető produkció jön létre.

A svéd In Flames lassan már 25 éve meghatározó zenekara a metal világának. Az utóbbi bő tíz évben egyre modernebb hangzások felé indultak el, melynek köszönhetően az új generáció is szívébe zárta a tavaly friss lemezzel jelentkező csapatot. Anders Frídenék – ahogy minden fesztiválon – most is igazi slágergyűjteménnyel fognak kedveskedni a közönségnek.

Nightwish tavaly előtt megint átesett egy énekesnő váltáson, de úgy tűnik Floor Jansen személyében végre egy biztos pontra leltek. A csapatból egyébként hiányozni fog egy darabig a dobos Jukka, a fejkendő mániájáról ismert dobos súlyos alvásgondokkal küzd, így amig nem gyógyul meg, a Wintersun ütőse helyettesíti őt. A finnek új anyaga, az Endless Forms Most Beautiful a napokban jelent meg.

A Fantastischen vier… a német Belga. Egy másik világ. A klip minden kérdésre választ ad:

A Kraftklub is egy nagyon fura német zenekar. Alapvetően indie-rock zenében utaznak, de nem a szokásos módon. Ők az indie-t és a rap-et gyúrták össze, egyébként nem is rosszul. Ha valaki szereti a német nyelvet annak egész szórakoztató zene, a buli pedig csakúgy, mint a Fantastischen vier-nél, garantált!

Az este főzenekara a düsseldorfi DIE TOTEN HOSEN. 1982 óta létező punk-rock zenekar a német nyelvterület egyik legnépszerűbb bandája, több mint 10 millió eladott lemezzel. Igazi német sörfesztivál hangulat várható.

Ahogy látjuk, a Nova Rock Festival második napja igazi hullámvasút a különböző műfajú zenék között. Egy közös pont azonban van az összes fellépőben: mindenki élőzenét játszik! Az ekkora volumenű fesztiváloknál ez egy hatalmas pluszpont!

Kövessétek az oldalt és hamarosan bemutatjuk a harmadik nap legzgalmasabb zenekarait.

Első napi ajánló itt található!

Harmadik napi ajánló itt található!