Idén már a 11. Nova Rock Festival kerül megrendezésre a nickelsdorfi Pannónia-mezőn június 12-14. között, ahol ezúttal is káprázatos line-up várja többek közt a magyar látogatókat is. Most induló sorozatunkban végigvesszük az egyes napok legfontosabb fellépőit, illetve egyéb hasznos infókat is olvashattok majd a rendezvényről. Az első részben a június 12-én színpadra álló és legizgalmasabbnak ígérkező bandákat vesszük végig.

Előzetesen talán ez a legjobban várt nap a bejelentett nevek alapján, több személyes kedvencünk is színpadra lép, és talán ezen a napon kell a legkevesebbet gondolkodnunk azon, hogy melyik koncerteket szeretnénk megnézni. Leginkább csak azon izgulunk, hogy ne legyen ütközés, de az időbeosztást később, április környékén fogjuk tudni megosztani Veletek.

Jegyvásárlás

A kora délutáni napsütésben mi is eshetne jobban egy, vagy egyből két jó pop/punk bulinál? A lassan 20 éves Yellowcard ugyan új irányvonalat vett fel a legutóbbi, tavaly kiadott Lift A Sail albumán, de az Ocean Avenue-val, vagy éppen a Breathing-gel kellően megalapoznák a hangulatot.

A néhány napja új klippel jelentkező All Time Low-nak április 3-án jelenik meg az új lemeze, a Future Hearts. Minden bizonnyal új dalokat is fognak játszani a Dear Maria, vagy a Weightless mellett, de ők így is úgy is nagy közönségkedvenc lesznek aznap.

A keményebb vizekre evezve kötelező programnak tűnik az Architects bulija, akik néhány hete egy kétszámos EP-t adtak ki. A hazánkban többször is megfordult banda várhatóan Nickelsdorfban is bizonyítani fogja, miért is annyira népszerű a metalcore rajongók és kritikusok körében.

Ha már a metalcorenál tartunk, tiszteletét teszi a fesztiválon a stílus egyik legnagyobbjának tartott Parkway Drive, Ausztráliából. Mindkét koncerten óriási zúzás várható, ezt már csak tapasztalatból is tudjuk.

Az estéhez és a legnagyobb nevekhez közeledve érdemes megnézni a 2014-ben Once More ’Round The Sun címen új albumot megjelentető, progresszív metalban utazó Mastodont, vagy a német alternatív rockot játszó Guano Apest. Ugye mindenkinek ismerős tőlük a Lords of the boards, vagy az Open your eyes?!

Az első nap egyik legjobb bulija lehet a Rise Against koncertje. A tavaly nyáron kiadott The Black Market című lemezük ugyan nem aratott osztatlan sikert a rajongók körében, arra azonban számíthatunk, hogy óriási energiák fognak felszabadulni a színpadon és a küzdőtéren is.

Aki még több punkrockra vágyik, annak jó választás lehet a berlini Beatsteaks, akik ugyan az alternatívabb, lassabb vonalat képviselik, „hazai” zenekarként garantált a jó hangulat.

Valószínűleg a másik színpadon fog játszani ugyanekkor a Lamb of God, így aki nem szereti annyira a punkrockot az sem fog unatkozni, a richmondi groove metal banda garantáltan nem fog csalódást okozni.

Tudtátok, hogy Bostonban augusztus hatodikát hivatalosan is Godsmack nappá nyilvánították? Szerintünk már csak ezért is érdemes megnézni a tavaly 1000hp című, 6. albumát megjelentető metal csapatot.

Az első nap főzenekara a legendás Mötley Crüe. Az évvégén feloszló glamcsapat utolsó európai turnéján biztosan hatalmas show-val fog elbúcsúzni a rajongóktól, így ez a koncert annak is érdekes lehet, aki egyébként nincs otthon a klasszikus stílusokban.

Végignézve a fellépők sorát megállapíthatjuk, hogy brutálisan erős lesz a Nova Rock első napja.

Második napi ajánló itt!

Harmadik napi ajánló