Warning: A non-numeric value encountered in /home/rhsmhi/wwwroot/rated.hu/wp-content/themes/valenti/library/core.php on line 1444

Warning: A non-numeric value encountered in /home/rhsmhi/wwwroot/rated.hu/wp-content/themes/valenti/library/core.php on line 1444

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Sarkköri mentőexpedíció egy hibátlan családi kalandfilm, ami garantáltan jó szórakozást nyújt majd minden korosztály számára. A három kis szökevényről szóló történet visszanyúl a klasszikus ifjúsági filmek gyökereihez és bebizonyítja, hogy még manapság is lehet minden különösebb felhajtás nélkül olyan filmet csinálni, ami megüti a gyerekek extra magas ingerküszöbét.

Gondolkozzunk csak el egy pillanatra és próbáljuk meg felidézni a legnagyobb csínyt, amit gyerekkorunkban elkövettünk! Biztos vagyok benne, hogy csalafintaságaink között akad legalább egy olyan, amitől felnőtt fejjel már jócskán égnek állna a hajunk, pedig akkor még nem tűnt különösebben veszélyesnek. Filmünk főhőseit, azonban csak nagyon kevesen tudnák túllicitálni, hiszen hónapokra elveszni a Spitzbergákon abszolút az A- listás huncutságok közé tartozik.

Sindre, a zsivány kissrác elég nehezen talál barátokat az új iskolában, ahová a szülei beíratták. Ráadásul a papájával sem találkozhat túl sűrűn, mert a helikopter pilóta egy másik városban teljesít szolgálatot. Egy balul sikerült iskolai csetepaté után Sindre elhatározza, hogy mindenképpen meglátogatja édesapját a bázison és elbújik egy oda tartó helikopterben. A kisfiú természetesen belerángatja a stiklibe a húgát és nővérét is, akik vonakodva ugyan, de követik a srácot.

A landoló helikoptert elhagyva azonban Julia, Ida és Sindre nem a bázison, hanem a fagyos Spitzbergákon találja magát, ahol rajtuk kívül nincs más, csak egy kiéhezett jegesmedve, aki a bocsát félti. A három gyereknek tehát igencsak észnél kell lennie, ha túl akarják élni ezt a hihetetlen kalandot!

Az izgalmas alaphelyzet tehát adott, de abban is teljesen biztosak lehetünk, hogy a folytatásán sem fogunk unatkozni. Hatalmas dicséret jár az alkotóknak, hiszen úgy tudtak egy sokszor lélegzetelállítóan izgalmas filmet készíteni, hogy az végig teljesen erőszakmentes maradt. Szinte az utolsó képkockáig vibrál benne a feszültség, mi pedig lelkesen drukkolhatunk a szereplőknek, hogy megússzák az elkerülhetetlen találkozást a hatalmas és persze felettébb zabos anyamedvével. A sztorinak remek íve van, egyfajta tanulságos fejlődéstörténet is és a gyerekszínészek kifejezetten jól teljesítenek benne. Arról már nem is beszélve, hogy a film operatőre, Gaute Gunnari remek munkát végzett, így csodás képeket láthatunk erről a jeges világról.

Folyamatosan ágálni szoktam a magyar szinkron ellen, most mégis úgy érzem, hogy sokkal jobb lett volna, ha a film szinkronosan kerül a mozikba, bár természetesen az is igaz, hogy a megcélzott 12 éves korosztálynak ez már nem okozhat problémát. Én mégis úgy érzem, hogy ez a film tényleg annyira szép, tanulságos és erőszakmentes, hogy akár már sokkal kisebb gyerekek is megnézhetnék. Különb élményben lenne számukra, mint ha a tévében bámulnák a nekik készült bődületesen buta meséket.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Norvégiából jött az év családi filmje (Sarkköri mentőexpedíció - kritika)
A Sarkköri mentőexpedíció egy hibátlan családi kalandfilm, ami garantáltan jó szórakozást nyújt majd minden korosztály számára.
8Szerintünk
Olvasói értékelés: (0 Szavazások)
0.0