Augusztus 30-án megjelent Norvégiában Jo Nesbo legújabb könyve, a Vérhold (Blodmåne/Killing Moon), melynek itthoni megjelenése 2023 első felében várható. A hazai megjelenést intéző Animus kiadó egy kis ízelítőt is megosztott facebook oldalán a könyv történetéből:

„Miután oslói élete darabokra hullik, Harry Hole Los Angelesbe utazik, hogy halálra igya magát, és majdnem sikerrel is jár… Ám ekkor a sors összehozza egy idősebb filmszínésznővel, Lucille-lel, aki a segítségét kéri, hogy megmeneküljön egy drogkartelltől, amelynek hatalmas összeggel tartozik.
Eközben Oslóban eltűnik két lány, akiket később holtan találnak. A gyilkosságokkal egy ismert ingatlanmágnást gyanúsít a rendőrség. Katrine Bratt be akarja vonni a nyomozásba Harryt, mint az ország első számú sorozatgyilkosság-szakértőjét, de a rendőrfőnök erről hallani sem akar. A gyanúba keveredett ingatlanmágnás ugyancsak Harryhoz fordul: mint magánnyomozót szeretné felbérelni, hogy tisztázhassa magát a vádak alól. Harry először visszautasítja a felkérést, ám amikor Lucille-t túszul ejti a drogkartell, belátja, hogy ezt a helyzetet csak pénzzel lehet megoldani, és igent mond.
Oslóba utazik, és hevenyészett csapatával, amely egy kokainnal seftelő gyerekkori barátból, egy korrupt rendőrből és egy rákbeteg pszichológusból áll, nekilát felgöngyölíteni az ügyet. A kartell tíz napot ad nekik, az óra ketyeg.”

A Vérhold egyébként a Harry Hole-sorozat 13. része lesz.