[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Stephen King nyolc kötetés regényfolyamából készült el Nikolaj Arcel (Egy veszedelmes viszony) filmje, de állítólag Ron Howard és Akiva Goldsman voltak azok, akik végső formájába öltötték az alig másfél órás alkotást. Belegondolni is szörnyű, hogy ilyen végeredmény mellett milyen lehetett Arcel verziója A Setét toronyból.

Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O’Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét úgy fest hatalmas – nem volt még ennél több, amit egy csatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatják meg a feketébe öltözött világpusztító tervének valóra válását. Az alapsztorival még véletlenül sincs gond, hiszen King remek könyvei tökéletesen építik fel ezt az örök küzdelmet, hol romlott el akkor a dolog?

Folyamatosan lehetett hallni problémákról a forgatás során, de ha hinni lehet a pletykáknak, akkor tényleg komoly bajban lehetett a produkció, hiszen a rendezőt egyszerűen félreállították, de úgy tűnik segítőinek is komoly fejfájást okozott a munka. A középszerű végeredmény mellett pedig a játékidő miatt is bambán néz mindenki. Ami talán egész jól el lett találva, az a New Yorkban játszódó rész, ahol Jake-et (Tom Taylor), a zárkózott fiút ismerjük meg. Neki fontos szerepe van a sztori szempontjából, de ezen felül is ő az egyik legüdítőbb szereplője A Setét toronynak, főleg a felnőtteket megszégyenítő játéka miatt.

A már említett, nagyon dühítően kurta játékidő miatt minden összecsapott a filmben. A jó és a rossz bemutatása is súlytalan, akárcsak a harcuk, ami leginkább csak egy katyvasz. Furcsa szörnyek jönnek mennek a filmben, de egy darab magyarázat nélkül, mintha a készítők sem tudnák mit keresnek ott.

Stephen King egyik legfontosabb alkotásából úgy tűnik csak egy sorozatpilotnak beillő eresztésre futotta, ami nagyon méltánytalan a 40 országban 30 millió példányban eladott regénysorozathoz. Ez maximum egy TV-s folytatás tud hozni maga után, de hogy a mozikban nem folytatódik a történet, az is biztos.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Nincs fény ennek az alagútnak a végén (A setét torony - kritika)
4.5Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
4.0