Nick Cave a Bad Seeds néhány zenészével és barátaival közösen alakította meg a Grindermant, amely 2007-ben adta ki debütáló albumát. Az ausztrál énekes néhány hónapot turnézott is az anyaggal, majd ismét a Bad Seeds került fókuszba, emellett Cave befejezte második regényét is. A sok tennivaló mellett is maradt idő a Grindermanre, idén elkészült a második album: a nyár folyamán rögzítették az anyagot, amely várhatóan 2010 elején jelenik meg…

Három héttel ezelőtt fejeztük be a Grinderman lemezét, már csak a masztereléssel van egy kis munka, plusz a számsorrendet kell elkészíteni. A lemez teljesen különbözik az utolsó Nick Cave-albumtól, és a Grinderman első korongjától is. A hozzáállás hasonló, de néhány igen furcsa dolgot is kipróbáltunk. Mintha a stoner rock találkozna a Sly Stone-nal, és Amon Duullal. Nick szövegei is egészen mások lettek, igaz, azt nem mondanám, hogy kevesebb bennük a szex” – nyilatkozta Cave szerzőtársa, Warren Ellis.

A Grinderman-lemez megjelenése előtt Cave és Ellis egy másik közös anyagot is megjelentet, szeptember 22-én ‘White Lunar’ címmel kerül boltokba a duó filmzenékből összeállított albuma.

-est-


Email
MegosztásFacebookMySpaceTwitter