Javában tart Harvey Weinsten pere Los Angelesben: Hollywood egykor nagy hatalmú producerét számos szexuális bűncselekménnyel vádolják. Az ex-producer az első perben már kapott 23 év börtönt, és most sem jók a kilátásai.

A bíró a jelenlegi perben hivatalból mindig azzal bocsátotta el az esküdtszéket az ülések végén, hogy ne fogyasszanak az üggyel kapcsolatos médiatartalmakat, mert az befolyásolhatja őket. Most új elemmel egészült ki a figyelmeztetés: az esküdteknek nem ajánlott, hogy megtekintsék az Azt mondta című film előzetesét. A produkció arról szól, hogyan nyomozta ki két újságíró, mit művelt Weinstein három évtizeden át, és az erről szóló riport megjelenése hogyan vezetett a producer bukásához.

Weinstein és ügyvédcsapata hetekkel ezelőtt azt kérvényezte, hogy halasszák el az Azt mondta bemutatóját, mert a film kedvezőtlen hangulatot teremthet a vádlott szempontjából. A kérvényt a bíróság elutasította.

A filmben a kétszeres Oscar-jelölt Carey Mulligan és Zoe Kazan játsszák a két nyomozó újságírót, Megan Twohey-t és Jodi Kantort, akik maguk is részt vettek a forgatókönyv megírásában, sőt az alkotók a magánéletüket is beleszőtték a nyomozás történetébe. Az Azt mondta már a széles körű bemutató előtt rendkívül pozitív kritikai fogadtatásban részesült, a főszereplőket Oscar-várományosként emlegetik, sőt az egyik mellékszereplőt, Samantha Mortont is esélyesnek tartják a díjra.

(She Said – hazai bemutató: 2022. november 17.)