Az MTV, nem nem a Magyar Televízió, hanem a Music Television elhagyta logójából és a station id-kből a „music television”-feliratot. Vagyis a csatorna ezentúl már nem is Music Televison, hanem csak MTV.  A huszonkilenc éve működő és tulajdonképpen a videoklip , mint művészeti forma fejlődését elindító csatorna azért szánta el magát a névváltoztatásra, mert a zene helyett most már inkább a valóságshow-kra koncentrálnának. A névrövidülés pedig segít, hogy az állítólag kissé megkopott márkanév újból divatos legyen, és a csatorna kitűnhessen a médiamasszából…

Az MTV marketingigazgatója, Tina Exarhos szerint azok a fiatalok, akik az utóbbi években kapcsoltak az MTV-re, amúgy sem tudták már, hogy egy zenei csatornát néznek. Az MTV egyébként minden bizonnyal a SciFi Channel névváltoztatását irigyelte meg: amióta Syfy-nak hívják az adót nem csak a nézettség nőtt, de az adó ismertségi mutatói is feljebb másztak a grafikonokon.

A névváltoztatás egyébként nem érinti az európai mutációkat, legalábbis egyelőre nincs tervbe véve, hogy az MTV Europe vagy éppen a magyar Music Television logójából eltűnjön a felirat.

via


Email
MegosztásFacebookMySpaceTwitter