Október 13-án először látogat Magyarországra az Ohio-i Hawthorne Heights, mely koncertre egyébként kedvezményes, 1200 Ft-os jegyet is tudtok vásárolni a ShortScore-on keresztül (itt: info@Rated.net). A közelgő fellépés alkalmából egy gyors telefonbeszélgetés erejéig elcsíptük Eron Bucciarellit, a zenekar dobosát, aki készségesen válaszolt feltett kérdéseinkre.

Meglehetősen kemény európai turnén vagytok most szeptemberben és októberben. Melyek a kedvenc helyszíneitek eddig?

Körülbelül egy hete kezdtük csak el, de eddig a két esélyesünk van. Angliában a The Peel Kingston-ban és a The Square Harlow-ban, szintén az Egyesült Királyságban voltak eddig a legjobb fellépéseink

Miért döntöttetek az EP trilógia kiadása mellett? Miért nem egy teljes album jött ki?

Néhány ok miatt okosabb ötletnek láttuk. A rajongóink több új zenét szeretnének tőlünk, minél gyorsabban. Nincs értelme úgy dalokat írni, hogy az emberek nem is figyelnek oda rá mert azok eltűnnek az albumon a többi szám között. Mindemellett két kiadvány között nagyobb szabadságot kapunk a kreativitásra és tudunk fejlődni is.

A legújabb EP címe ‘Hope’ lett, míg az előtte megjelenő ‘Hate’ volt. Mik a terveitek a trilógia befejezéseként megjelenő harmadik EP címére? Esetleg ‘Love’?

Egyelőre nincs ötletünk a befejező rész címére, nem hiszem hogy az általad említett vonalat vinnék tovább, hiszen nem volt ilyesfajta koncepció a dologban. Mindenesetre már nagyon készülünk a következő epizódra, remélhetőleg hamarosan több konkrétummal is szolgálhatunk.

Nektek melyik tetszett eddig a legjobban? Igaz az, hogy mindig a legfrissebb kiadvány áll a legközelebb egy zenész szívéhez?

Azt gondolom, hogy eddig a ‘Hate’ és a ‘Hope’ a kedvenceim, mert keverve van benne az első albumunkról az érzékiség és az érettség, ami abból adódik, hogy egy zenekar vagyunk már nyolc éve.  

Ezen a jelenleg is folyamatban lévő turnén új országokban is lesz lehetőségetek fellépni, ilyen például Magyarország. Hallottatok már valamit rólunk?

Nem sok mindent tudunk Magyarországról, mindössze annyit, hogy valahol Európában van. Akár azt is mondhatnánk, hogy ez egy felfedezetlen terület nekünk. Nagyon várjuk Budapestet, hogy végre nálatok is játszunk. Remélem vannak ott is rajongóink és mi szeretnénk találkozni velük, szeretnénk felfedezni a kultúrát és az ételeket amennyire csak lehet.

A 2007-es év egy nagyon szomorú év volt a Hawthorne Heights számára. Miután Casey elhunyt úgy döntöttetek, hogy négyen folytatjátok. Pár év távlatából nézve jó döntés volt ez?

Igen, úgy érzem, hogy a legjobb módja annak, hogy életben tartsuk Casey emlékét az, hogy folytatjuk utunkat és olyan számokat adunk elő, amikben ő is részt vett.

Dalírás közben mely zenekarok vannak leginkább hatással rátok? 

Meglehetősen sok zenekar nagyon nagy hatással van az épp készülő számokra, de nem tudnék egyet sem kiemelni, amelyik a többinél nagyobb mértékben befolyásolna minket.

Nemsokára Magyarországon léptek fel. Mit üzennétek a magyar rajongóitoknak a koncert előtt?

Köszönjük a támogatásotokat és, hogy ragaszkodtok hozzánk annak ellenére, hogy sosem jártunk nálatok. Nagyon várjuk, hogy találkozhassunk veletek és hogy együtt bulizzunk!