Az idei Volt Fesztiválon is fellépett My Chemical Romance kirúgta dobosát, Mike Pedicone-t, aki Bob Bryar tavalyi távozása után került a zenekarba. „Némi szarság történt a múlt éjjel, és mielőtt a találgatások butaságokhoz vezetnének, azt akarjuk, hogy az igaz történet tőlünk érkezzen. A My Chemical Romance és Michael Pedicone kapcsolatának vége. Tetten érték, amint meglopta a zenekart, és az auburni buli után a rendőrségen be is vallotta, amit tett… A szívünk összetört, a gyomrunk pedig még most is forog ettől az egész helyzettől. A csapatnak nem áll szándékában bíróság elé állítani őt, sem a szükségesnél tovább göngyölíteni ezt az ügyet. Csak azt akarjuk, hogy tűnjön el az életünkből. Aki ebben a zenekarban játszik, az egy családhoz tartozik, és a családtagoknak nem szabad úgy kihasználnia a többieket, ahogy ő tette. Jelenleg is haladunk előre, és reméljük, hogy mire eljön a Salt Lake City-beli koncert ideje, már lesz egy új dobosunk. A show-nak folytatódnia kell.” – írta a gitáros Frank Iero.
Pedicone egy tweetjében így kommentálta a történteket: „Ami történt, az komplikáltabb annál, ahogy kinéz, de hibát követtem el. Sosem állt szándékomban a bandát vagy mindannyiotokat bántani.
A My Chemical Romance Salt Lake City-beli koncertjén már Jarrod Alexander dobolt, aki korábban a Death By Stereo-banis játszott.