Amikor úgy másfél éve híre ment, hogy Danny Boyle (Gettómilliomos, A part) arról készít zenés filmet, hogy egy alternatív világban senki nem hallott a Beatlesről egy emberen kívül, ő pedig megpróbálja ezt kihasználni, sokan húzták a szájukat, hogy ez a sztori elég bizarrul hangzik. Most azonban, hogy a film elkészült, a kritikusok egy emberként lelkesednek érte:

„A Jacket játszó Himesh Patel elbűvölő álmodozó, ugyanakkor pragmatikus is, nagyszerűen adja elő a film számos dalát. A Yesterday a zene tiszta és időtlen természetéről szól.”

The Verge

„A Yesterday kétségtelenül Richard Curtis forgatókönyvíró (Igazából szerelem – a szerk.) újabb romantikus vígjátéka, és legjobb filmjeinek jegyeit mutatja fel. Ismét megmutatkozik Curtis játékossága, amint elmesél egy szerelmi történetet, amelynek keretében újradefiniálja a Beatlest és ízekre szedi a celeblét meg a hírnév mibenlétét, s teszi mindezt a legendásan fanyar brit humorral. A film rendkívül szórakoztató és biztosan nagy siker lesz. Himesh Patel őstehetség, sztárcsináló debülásnak lehetünk szemtanúi. Lily James a női főszerepben elbűvölő, mint mindig.”

The Daily Beast

Himesh Patel és Lily James úgy ragyognak együtt, mint akik régóta összetartoznak.”

Variety

„A film Richard Curtis újabb hóbortos és kissé buggyant, ellenállhatatlanul szórakoztató romantikus vígjátéka, amit Danny Boyle lendületesen és ízlésesen rendezett meg. Himesh Patel a főszerepben tökéletesen hozza Richard Curtis kedvenc karakterét, a rokonszenves ügyifogyit, és a mellékszereplők is kiválóak. Rengetegszer lehet nevetni, de egy csomag zsepit sem árt bekészíteni.”

The Guardian

„A nyár nagy durranása. Ez nagymértékben köszönhető az elsőfilmes Himesh Patelnek és Lily Jamesnek, akik között tökéletes a kémia. Végig nagyon vicces, miközben finoman megcsipkedi a romantikus vígjátékok közhelyeit. A nézők túlcsorduló szívvel, könnyes szemmel és Beatles-dalokat dúdolgatva fognak hazamenni a moziból.”

Digital Spy

(Yestreday – hazai bemutató: 2019. június 27.)