Itt az év vége felé már nem az első remaket láthatjuk a moziban, hiszen a bombasztikus Csillag születik és az egészen korrekt magyar BÚÉK után most Milliárdos fiúk klubját nézhetjük meg friss verzióban. Vagyis csak majdnem friss, hiszen James Cox kész filmje vagy két évig hevert egy fiókban Kevin Spacey botránya miatt, de innen legalább nem vágták őt ki a készítők.

Joe Huntnak (Ansel Elgort) különös érzéke van a számokhoz, ez a képesség pedig jól jön akkor, ha az ember pénzzel dolgozik. Azonban ahhoz, hogy valaki nagy pénzt szakítson, nem elég zseninek lenni, kapcsolatok is kellenek. Itt jön a képbe Dean (Taron Egerton), a csendes társ, aki ismeretsége révén bevezeti Joet a los angelesi pénzemberek világába. A két fiatal megalapítja a Milliárdos Fiúk Klubját és elkezdik megélni az amerikai álmot. A véget nem érő partik és a megszámlálhatatlanul sok pénz azonban elvakítja őket és végzetes hibát ejtenek. Összeállnak Ron Levinnel (Kevin Spacey) Beverly Hills legmenőbb befektetőjével, a közös biznisz azonban baljós fordulatot vesz és a fiúk élete halálos veszélybe kerül.

A valós eseményeken alapuló történet nem mindig könnyű követni, de az elég hamar világos lesz, hogy a fiúk által alapított BBC (Billionaire Boys Club) nem a happy end felé robog. Lesz itt minden, Európából behozott BMW, amit hétszeres áron értékesítenek, sok ital, kokain és rengeteg csalás, ami a saját befektetési redszerükön alapul. Aztán eldörren az első lövés és egy akciófilmben találjuk magunkat, mely természetesen addig témájánál fogva a Wall Street farkasát is eszünkbe juttatja, de kevésbé nyersen tolja az arcunkba mindazt, amit erről a világról sejteni lehet. Látjuk mire képes a pénz, hogy mit tesz egyes emberekkel, vagy mit tesznek egyesek, hogy legyen pénzük, sok-sok pénzük.

Emma Roberts (Julia Roberts unokahúga, Eric Roberts lánya, akit idén a Pizzarománcban láthattunk) némi ellenpólust ad a többnyire negatív attitűddel felvértezett karaktereknek, de persze kevés ő ahhoz, hogy az egész történetnek ne csak a negatív oldalára tudjunk gondolni.

A Milliárdos fiúk klubja nem a(z egyébként gyengécske) rendezéstől, vagy a neves szereplők miatt éghet be az emlékezetünkbe, hanem a tény miatt, hogy nagyjából amit a vásznon láttunk, az akkoriban valóban megtörtént. Ettől lesz csak igazán húzós a dolog, nem magától a filmélménytől.

Milliárdos fiúk klubja (kritika)
A Milliárdos fiúk klubja nem a(z egyébként gyengécske) rendezéstől, vagy a neves szereplők miatt éghet be az emlékezetünkbe, hanem a tény miatt, hogy nagyjából amit a vásznon láttunk, az akkoriban valóban megtörtént.
55%Szerintünk
Olvasói értékelés: (0 Szavazások)
0%