Megszokhattuk, hogy M. Night Shyamalan szívesen csavar egy nagyot a filmjei végén, egészen más megvilágításba helyezve a történetet. Így tett a nézettségi rekordot döntő Hatodik érzékben is, amivel berobbant Hollywood élvonalába. Sokan csak azért nézték meg rögtön újra a filmet, hogy ellenőrizzék, működik-e minden a slusszpoén ismeretében is. Működött.

Hasonló élmény vár a nézőkre a forgatókönyvíró-rendező új filmje, a Kopogás a kunyhóban esetében is. Persze a poént nem árulják el ez alkotók, sőt még azt sem lehet tudni, pontosan miről szól a film.

Az ugyan nem titok, hogy a film egy négy éve megjelent regény alapján készült, ám Shyamalan jelezte, hogy bele szokott nyúlni az alapanyagba, és most is így tett. Az előzetesből annyi derül ki, hogy egy háromfős család – egy kislány és két apja – pihenni megy egy erdei házba. Négy felfegyverzett idegen kopogtat be hozzájuk, és választás elé állítják őket. Meg kell hozniuk egy döntést, amitől az egész emberiség sorsa függ. Hogy mi ez a döntés, nem tudni. A stúdió és a rendező sokat vitatkoztak azon, elárulják-e az előzetesben, miről van szó.

„Ment-ment a vita, és végül arra jutottunk, hogy nem, mert az már túl sok lenne. Csak annyi derüljön ki, hogy nem jó dolog, amiről dönteniük kell” – árulta Shyamalan a Collidernek.

(Knock at the Cabin – hazai bemutató: 2023. február 2.)