[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A spanyol rendező, Álex de la lglesia legújabb fekete komédiája egy izgalmas utazás az irigyelt szórakoztatóipar sötét oldalára, ahol a csillogás és a boldogság csak és kizárólag a díszlet része és a romantikus álmok sem egészen úgy válnak valóra, mint Hollywoodban. Ármány, szerelem és jó poénok, avagy egy fergetegesnek éppen nem nevezhető forgatás története.

Jose (Pepon Nieto) végre állást kap a tévénél, mint statiszta. Az újévi műsor felvételén kell eljátszania több száz hasonló sorstársával, hogy kiválóan szórakozik a nézőtéren. Mi sem egyszerűbb ennél, tuti meló, könnyű pénz, vidám munkakörnyezet. Ám Jose és kollégái mégsem szórakoznak annyira jól, mint azt elsőször gondolnánk. Van itt minden, amit csak el lehet képzelni! Teljes idegösszeomlás szélén álló rendező, hisztériás énekes legenda, őrült rajongók, civakodó műsorvezetők, pár száz sztrájkoló alkalmazott, na meg az a piromán öregasszony, aki állandóan egy méretes feszületet hurcol magával.

Rendezőnk mindezt megfűszerezte még pár remek poénnal és egy jó adag déli temperamentummal, így a végeredmény egy nem mindennapi abszurd ámokfutás, ami totálisan lezsibbasztja az agyad.

A sokszereplős film iszonyú sebességgel pörög, nincs üresjárat, nincs szünet, nincs idő pislogni sem. Álex de la Iglesia és szerzőtársa Jorge Guerricaechevarría remekül fonja össze a cselekmény fonalát. A sok kis apró részlet egyáltalán nem zavaró és izgalmassá teszi az alapvetően nem túl bonyolult cselekményt. A szerzők tulajdonképpen nem tesznek mást, mint jól ismert kliséket aggatnak a szereplőkre, ettől azonban mégsem lesznek unalmasak a figurák, jócskán van bennük élet, mondhatni sziporkáznak.

A film legviccesebb szereplője az elaggott énekes Alphonso, aki tulajdonképpen Korda Gyuri bácsi és a sötét lelkű Darth Vader keveréke, akinek a legnagyobb öröme az életben, hogy folyamatosan terrorizálja az alkalmazottait. A frenetikus szerepet a spanyolok híres sztárja Raphael játssza, a film eredeti címét adó dal is az ő egyik albumán hallható. Raphael tökéletes görbe tükröt tart saját maga elé és nagy átéléssel, lelkesen gyakorolja az öniróniát a vásznon. Kakaskodása a trónkövetelő ifjú sztárral, akit Mario Casas játszik, szintén kifogástalanul, messzemenően a legszórakoztatóbb szál a filmben.

Az írók remek humora néhol emlékeztet az Oscar-díjas Pedro Almodovar groteszk poénjaira, szóval semmiképpen se számítsunk hagyományos értelemben vett vígjátékra.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Micsoda spanyol éjszaka! - Mi gran noche (kritika)
Az írók remek humora néhol emlékeztet az Oscar-díjas Pedro Almodovar groteszk poénjaira, szóval semmiképpen se számítsunk hagyományos értelemben vett vígjátékra.
7Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
7.1