A Mi vagyunk a medvék (Beartown) című svéd dráma az HBO Europe összes országában egyszerre debütál idén ősszel. A Fredrik Backman bestsellere alapján készült sorozat rendezője Peter Grönlund, a főszerepekben Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe és Oliver Dufaker látható. A sorozat első előzetese megtekinthető itt is:

Az ötrészes Mi vagyunk a medvék azokról az álmokról szól, amelyek összekötnek egy kis közösséget, és azokról a titkokról, amelyek széttépik, továbbá arról is, hogy mekkora bátorság kell ahhoz, hogy az egyén szembeszálljon a csoporttal, és annak következményeiről, ahogyan fiainkat neveljük.

A Beartown nevű kisváros folyamatosan zsugorodik a területét egyre szorosabban körülölelő fák miatt, de most, hogy az ifjúsági hokicsapat esélyes az országos elődöntő megnyerésére, a település összes reményének megvalósulása egy maréknyi tizenéves fiún múlik. Ez a nagy teher egy erőszakos cselekményhez vezet, ami traumatizál egy fiatal lányt, és fenekestül felforgatja a város életét. A gyanúsítgatások úgy terjednek el Beartownban, mint hullámok a tóban, és végül minden helyi lakosra kihatnak.

Az ötrészes dráma a nemzetközi hírnévnek örvendő svéd szerző, Fredrik Backman (Az ember, akit Ovénak hívnak) bestsellerén alapul, amely magyarul Mi vagyunk a medvék címen, az Animus Kiadó gondozásában jelent meg. Rendezője a díjnyertes Peter Grönlund (Góliát, Drifters), forgatókönyvírója az Emmy-jelölt Anders Weidemann (30 Degrees in February), továbbá Antonia Pyk és Linn Gottfridsson. A sorozat gyártója a Filmlance, amely az Endemol Shine Csoporthoz tartozik.

Executive producer volt a Filmlance International részéről Bonnie Skoog Feeney és Mattias Arehn. Az HBO Europe részéről Hanne Palmquist, Steve Matthews és Antony Root működtek közre executive producerként. Továbbá executive producerként vett részt Fredrik Backman is, akit a Salomonsson Ügynökség képvisel, amely részéről executive producer volt Tor Jonasson és Sophie Smirnakos.