A főváros vezetése úgy döntött, a jövőben nem biztosítja ingyen a Sziget Fesztiválnak a területet, hanem közterület-használati díjat kér – mondta György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes kedden sajtótájékoztatón. – “A fővárosi költségvetési koncepció készítésekor figyelembe vettük azt az elvet, hogy a főváros minden olyan bevételéről, amely rendeletéből vagy vagyona hasznosításából származik, csak indokolt esetben mondhat le. Ezért a közterület-használatokra az a generális döntés, hogy az ebből származó díjakat a főváros be kívánja szedni. Nyilván lesznek olyan “megfelelő közérdeket szolgáló” rendezvények, ahol eltekintünk a közterület-használati díj beszedésétől“…

Mint mondta, a Sziget Fesztivál esetében olyan döntés született, hogy a főváros nem kívánja ingyen biztosítani a területet. Megjegyezte: a közterület-használati díj mértékét – figyelemmel arra, hogy milyen kiterjedt területet vesz igénybe a fesztivál – egyedileg fogják megállapítani.

A fesztivál ügyvezetője, Gerendai Károly úgy tudja, javaslatként 2,5 milliárd forintos bérleti összeg merült fel Budapest vezetése által, ami nagyjából megegyezik a fesztivál összköltségvetésével.