[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Novemberben jelenik meg Andy Weir, a Mentőexpedíció szerzőjének újabb sci-fije, az Artemis, és párhuzamosan már a film is készül belőle – számolt be róla szerdán a Los Angeles Times.

A könyv megfilmesítési jogait a 20th Century Fox és a New Regancy vásárolta meg.
Az Artemis főhőse Jazz Bashara, piti csempész, aki a Holdon épült első városban él, és belekeveredik egy tökéletes bűnténybe.
Weir szoftvermérnökként dolgozott, amikor a Mentőexpedíció (The Martian) című sci-fijének részleteit a honlapján kezdte publikálni. Akkora sikert aratott, hogy a Crown kiadó szerződést kötött vele és a filmesek is felfigyeltek rá. A könyv megjelenése után 2015-ben a film is elkészült Ridley Scott rendezésében, amelyben Matt Damon alakította a Marson ragadt űrhajós szerepét.
Weir elmondta, hogy nagyon izgatott az új könyv megjelenése miatt. „Sokat kellett dolgoznom a tudományos részen, amit szeretek, de ezúttal sokkal összetettebb és karakterfüggőbb lett a cselekmény is” – mesélte egy videóban, amelyet az Artemis kiadója, a Crown posztolt az interneten.
„A Mentőexpedíció egy sima +ember a természettel szemben+-történet, amelyben a cél a puszta túlélés volt. Az Artemis viszont egy bonyolultabb bűnügyi sztori, rejtélyekkel” – fűzte hozzá a szerző.
Az Artemis filmes feldolgozásának elkészítésében a Mentőexpedíció két producere, Simon Kinberg és Aditya Sood is részt vesz.
Az Artemis című regény november 7-én jelenik meg az Egyesült Államokban.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]