Augusztus óta tudjuk, hogy a nagysikerű skót krimi széria, a Shetland új főszereplőt kap a nyolcadik évadra. A BBC most pedig be is jelentette az utódot, aki nem más mint Ashley Jensen, akit többek közt a Netflix After Life sorozatából ismerhetünk.

Jensen egy Ruth Calder nevű nyomozót alakítja majd, aki a Shetland-szigetek szülötte, és 20 évnyi londoni szolgálat után visszatér a szigetekre. Ruth a Jimmy Perez (Douglas Henshall) által megüresedett vezető nyomozói szerepet veszi át, szorosan együttműködve Alison „Tosh” McIntosh nyomozóval (Alison O’Donnell)

Az eredetileg Ann Cleeves krimiíró díjnyertes regényein alapuló Shetland következő szériájában Ashley csatlakozik a sorozat állandó szereplőihez, Steven Robertsonhoz (Sandy), Lewis Howdenhez (Billy) és Anne Kiddhez (Cora). 

„Teljesen felvillanyoz, hogy csatlakozhatok a Shetlandhez. Ez egy rendkívül sikeres sorozat, és tisztában vagyok vele, hogy nagy feladat lesz a rajongók által imádott Perez nyomozó távozása utáni űrt betölteni.” – nyilatkozta Jensen a bejelentés után.

A nyolcadik évad forgatása tavasszal kezdődik.