[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Idén karácsonykor Mel Gibson és John Lithgow is csatlakozik a dilis, de szeretnivaló apák csapatához, hogy közös erővel dolgoztassák meg az ünnepek miatt ellágyult szívünket, na meg a rekeszizmainkat.

2016-ban kifejezetten szerettük a Magjött apuci első részét, mert tulajdonképpen üde színfolt volt a sok jellegtelen altesti humorral operáló amerikai vígjáték között. Főleg azért csíptük, mert szerethetőek voltak a karakterei és olyan tipikus családi helyzeteken viccelődött, amit az életben sokszor túlságosan is komolyan veszünk. Némi túlzással azt is mondhatnánk, hogy népnevelő jelleggel hívta fel a figyelmet arra, hogy ne felejtsünk el egy jót röhögni önmagunkon, mert úgy még a családi viták is sokkal elviselhetőbbek. A második rész sem tér el ettől a sémától, csak most hozzáadja a fő sodorhoz a nagypapákat, meg a sztenderd karácsonyi ámokfutást, hogy teljes legyen az őrület.

Az első rész viszontagságai után Brad (Will Farell) és Dusty (Mark Wahlberg) végre elásták a csatabárdot, de azért nyilván nem olyan mélyre, hogy ne találják meg azonnal, ha a helyzet úgy kívánja. Helyzet pedig lesz bőven, mert az ünnepekre megérkeznek a népes családhoz a nagypapák, akik alaposan megbolygatják a látszólagos nyugalmat. A csibészes Kurt (Mel Gibson) és a szinte már lányosan érzelmes Don (John Lithgow) nemhogy egymással nem jönnek ki jól, de fiaikkal is jócskán akad gondjuk és elintéznivalójuk. A család többi tagja sem lazsál, gyerekek és anyák rivalizálnak majd szokás szerint, hogy aztán az egész sztori kapjon egy kicsit szirupos, de azért cuki befejezést, ami szívmelengető karácsonyi utóérzést hagy maga után.

A filmen kifejezetten sokat lehet nevetni, még úgy is, hogy a poénok minősége elég változó. Vannak nagyon jól sikerült részek, de sajnos akadnak olyan gegek is, amik erőltetettek és cikisek. Szerencsére ebből tényleg kevés van és ezért nem is igazán lehet haragudni a készítőkre.

A színészeknek ez tulajdonképpen jutalomjáték. Will Farell most is zseniális a hétköznapi pancser szerepében, ebben ő tényleg világbajnok, Mark Wahlberg pedig tökéletes untermann a számára, együtt verhetetlenek. Mel Gibson is simán hozza a védjegyévé vált csibészes figurát, jóval karizmatikusabb, mint filmbéli partnerei, de azért John Lithgow is nagyon vágja a témát, szuper a vajszívű, túlpörgéses nagypapa szerepében. A gyerekszínészeket meg szimplán meg kell zabálni!

A hibái ellenére ez egy remek kis karácsonyi vígjáték, ami arra tökéletesen alkalmas, hogy megpihenjünk egy kicsit a lázas ünnepi készülődésben és nevessünk egy jót azokon a tipikus családi szitukon, amik amúgy halálra idegesítenek minket a hétköznapokon.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Megjött apuci 2 (kritika)
A hibái ellenére ez egy remek kis karácsonyi vígjáték, ami arra tökéletesen alkalmas, hogy megpihenjünk egy kicsit a lázas ünnepi készülődésben és nevessünk egy jót azokon a tipikus családi szitukon, amik amúgy halálra idegesítenek minket a hétköznapokon.    
7Szerintünk
Olvasói értékelés: (3 Szavazások)
7.8