Fotó: Martinkó Márk

Fotó: Martinkó Márk

Elkészült a Junkies új lemeze, melynek több dalát a Papp László Budapest Sportarénában mutatják be december 22-én a Tankcsapda vendégeként. A rajongók ott meg is vehetik a Mi van veled? Semmi? című albumot. Aki pedig nem tud addig várni, az már december 18-án egy dedikálással, valamint akusztikus programmal egybekötött bulin is hozzájuthat a lemezhez Musicland CD üzletben.

Utoljára három éve adott ki nagylemezt a Junkies. A hamarosan megjelenő lemezzel kapcsolatban Szekeres András énekes elmondta, hogy kilenc dalt tartalmaz. A csapat egyik kedvence a Világvége című dal, amelyet a december 21-re jósolt katasztrófa ihletett.

– Az biztos, hogy gyorsasági rekordot döntöttünk, ugyanis egy este forgattuk a Világvége klipjét, aztán másnap, amikor megnyitottam a postafiókom, már ott is volt a megvágott, csaknem teljesen kész verzió. Nagyon egyszerű klipet terveztünk, mindenféle különösebb felhajtás nélkül – mondta az énekes.

Az év utolsó nagy durranása pedig december 22-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában, a Tankcsapdával közös koncerten. A zenekar azonban úgy döntött, hogy nem váratja addig a lemezre vágyó érdeklődőket. Már négy nappal korábban, december 18-án rendeznek egy összejövetelt a Musicland CD áruházban, a fővárosi Almássy téren. Itt dedikálást tartanak, és egy kis akusztikus bulival is kedveskednek a rajongóknak.

– Úgy döntöttünk, hogy nem csak a koncerten kezdjük el az új lemez árusítását, ugyanis az már nagyon közel van a karácsonyhoz. Szeretnénk, ha bárki kényelmesen be tudná szerezni, és azokra is gondoltunk, akik valamilyen okból nem tudnak részt venni a Papp László Arénában rendezett bulin. Így nem marad lemez nélkül az sem, aki esetleg nem tudja megvenni a koncertjegyet – mondta Szekeres András.

– A koncerten egyébként többségben lesznek a régebbi, jól ismert dalok. Úgy gondolom, hogy a közönség ezekre kíváncsi elsősorban. Ráadásul, miután legfeljebb évi négy fellépést vállalunk a fővárosban, nem szeretnénk, ha valakinek hiányérzete támadna, és negyed évet kellene várnia arra, hogy a kedvencét lássa, hallja a színpadon. Természetesen az új album anyagáról is adunk ízelítőt, de a hivatalos lemezbemutatót jövő tavasszal tartjuk – tette hozzá az énekes.