A hazai mozik talán legfontosabb e heti premier filmje az Új múlt, melyben a Hugh Jackman által alakított Nick Bannister találkozik valakivel, aki igazán tökéletesnek tűnik. De a jövő Miamijában semmi sem az, aminek látszik.

A háborúk és az áradás után minden gyökeresen megváltozott. Az nappalok helyét átvették az éjszakák, a hőmérséklet naplemente előtt elviselhetetlenné vált, emberek és városrészek tűntek el a víz alatt. És új szakmák keletkeztek. Ilyen Nick Bannisteré is, aki a jövőtől elforduló embereknek nyújt különleges szolgáltatást. Agyakban nyomoz, az agy sötét titkait kutatja, és aki fizet neki, azt hozzásegíti rég elfelejtett emlékeihez.

Mert a múlt a legerősebb drog. De a szerelem szoros második. Ezt pedig a saját bőrén kell megtanulnia, amikor felbukkan – majd eltűnik – a rejtélyes és kiismerhetetlen Mae (Rebecca Ferguson). De az emberek nem tűnnek el csak úgy. Vagy mégis?

Nick az élete árán is ki akarja deríteni, mi történt. Ki volt Mae, amikor nem vele volt? Kiket ismert? Hol járt? A válasz pedig az emlékekben van.

A különleges hangulatú noir sci-fi/thriller a Westworld alkotóinak munkája: ez a film is meghökkentő csavarokból, furcsa ötletekből épít szemkápráztató, új világot – olyan nagyszerű színészek segítségével, mint Hugh Jackman, Rebecca Ferguson és Thandiwe Newton.