Matthew Miller alias Matisyahu újra koncertet ad Budapesten. 2010-ben járt először nálunk a Zsidó Nyári Fesztivál fellépőjeként, ezúttal a Millenáris vendége lesz június 3-án, 19 órától, ahol legújabb, Akeda című lemezét mutatja be a magyar közönségnek.

A zsidó származású, de az Egyesült Államokban született Matisyahu sosem látott színt hozott a bolygó reggae-elitjének soraiba, a zsidó folklórból átmentett szövegeivel számtalan országban talált értő fülekre és tett szert rajongótáborra. Bár kezdetben úgy tűnt, sikereit elsősorban a külsőségeknek köszönheti, bebizonyosodott, ez nem így van.

Matisyahu nagy utat tett meg a 2005-ben megjelent Live at Stubb’s című albumának világsikere óta. A 2006-os Youth után (rajta a King Without A Crown című számmal) már ténylegesen beírta magát a reggae-történelembe. 2009-ben a One Day dallamaira tombolt a világ, amelyről így nyilatkozott a zenész: “ez az a dal, amit a karrierem kezdete óta meg akartam csinálni.”

Legújabb, Akeda (Uh-key-duh) című lemeze mély és természetes, eddigi legszemélyesebb munkája. Ahogy maga is nyilatkozta, mindent ki akart írni magából, semmilyen kompromisszumot nem kívánt kötni a zenéjében. Sikerült levetkőznie az eddigi vallásos külsőt, a haszid reggae-világsztár szerepét kinőve Matisyahu most végre megmutatta önmagát!

EST.hu