A Matchbox Twenty új klipje, a ‘She’s So Mean’ ma látott napvilágot. A klip  – melyet Rich Lee (Eminem, Norah Jones, will.i.am) rendezett. A ‘She’s So Mean’ az első kislemez a várva-várt új albumról, a ‘North’-ról, a csapat negyedik stúdióalbumáról – mely 10 év szünet után ősszel jelenik meg. A ‘North’ dalait a csapat – Rob Thomas, Paul Doucette, Kyle Cook és Brian Yale– egy Nashville-i házban írta, ahol tavaly nyáron együtt is laktak. Majd bevonultak a Calabasas-i (Kalifornia állam) Emblem Studios-ba, ahol a Grammy-díjas producer, Matt Serletic segítségével rögzítették a lemezt…
A Matchbox Twenty legutóbb egy válogatással, az ‘Exhile On Mainstream’-mel jelentkezett 2007-ben, mely részben legnagyobb slágereiket – ‘Push’, ‘Bent’ vagy az ‘Unwell’ -, részben pedig hat új dalt is tartalmazott, köztük a kirobbanó sikerű, Steve Lillywhite produceri munkáját dícsérő “How Far We’ve Come”-ot.
A zenekar már első albumával, az 1996-os ‘Yourself Or Someone Like You’ -val beírta magát a modern pop-rock legnépszerűbb és legtehetségesebb előadói közé. A lemezen olyan megaslágerek voltak, mint a ‘Long Day’, a ‘Back 2 Good’ és a’3 am’. A következő sorlemezek – a 2000-es ‘Mad Season’ és a 2002-es ‘More Than You Think You Are’ – további slágerekkel és többszörös platina eladással tovább szilárdították a csapat pozícióját. Öt Grammy jelölés, négy American Music Award jelölés, és a 2004-es People’s Choice Award elnyerése, mint “A Legjobb Zenekar” – ezek mind bizonyítják a zenekar elismertségét. Ha ez még mind nem lenne elég, Rob Thomas szólóban is bizonyított: három Grammy, 11 BMI-díj, és két Billboard “Az Év Szövegírója” elismerés követte két szólóalbumát, nem is beszélve a Carlos Santana-val közös “Smooth”-ról, megy a valaha volt második legnépszerűbb dal a Billboard listája szerint.
 
Rob Thomas énekes a szeptember 10-én kezdődő The Voice-ban (NBC Televízió) Cee Lo Green csapatának mentora lesz.