A Death Cab For Cutie az elmúlt húsz év egyik legelismertebb alternatív zenei kollektívája. A zenekar 2005-ös áttörése óta megállíthatatlan, hiszen abban az évben megjelent Plans című lemezük elhozta számukra a Grammy-korszakot. Onnantól kezdve ugyanis az összes stúdióalbumuk Grammy-jelölést kapott, így a legutóbbi, 2011-ben megjelent Codes And Keys is.

Ez utóbbi egyébként a Billboard slágerlistáin is tarolt és még tovább öregbítette az alternatív rockot játszó banda hírnevét.

A már négy éve várt új album, a Kintsugi ezúttal Rich Costey producerrel készült (aki a Franz Ferdinanddal, a Muse-zal és az Interpollal is dolgozik).
kintsugi kifejezés egyébként a japán kultúrából származik, és azt az eljárást takarja, amikor az eltört porcelánokat fényes fémrátétetekkel ragasztják össze, így kihangsúlyozva a törés szépségét ahelyett, hogy elrejteni próbálnák a csorbát (ld. a fenti képet, ami illusztrálja az eljárást, ami a „tökéletlenség tökéletességét” jelképezi).
A hamarosan érkező, nyolcadik nagylemezről az első single a Black Sun, amely egy komolyabb hangvételű, de nagyon populáris ballada, mely beleillik az eddig is megszokott művészi hangzásba.

Ezen kívül pedig már elérhető a No Room In Frame is, melyet egy lyric videóval prezentáltak a közönségnek:

A Death Cab For Cutie immár tíz éve trónol az amerikai alternatív rock műfaj csúcsán, ez idő alatt az összes albumuk arany- vagy platinastátuszt ért el, míg a hivatalos slágerlistákat is sorra meghódították. Most sem számíthatunk majd másra a mélyebb, és egy fokkal sötétebb „Kintsugi”-tól, mint hogy igen előkelő eredményeket ér el a nemzetközi színtéren.

A CD és digitális formátum 2015. március 30-án jelenik meg, a kétféle (limitált számú színes és fekete) LP május 4-től kapható.

Digitális rendelés.