[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A tavaly bezárt két mozit, a Mammutot, mind a MOM Parkot ugyanaz az új cég vette át: a magyar piacra újonnan belépő, török érdekeltségű CINEMApink, és a Mammutot már várhatóan március végén újra meg is fogják nyitni. A portfoliójuk alapján azonban már most biztosra vehető, hogy a közönségnek nem a megszokott mozikra kell számítania a hamarosan várható nyitáskor.

A CINEMApink mozik egyik érdekessége, hogy egyáltalán nem aggasztja őket a letöltések miatti csökkenő mozis nézőszám. Ők úgy gondolják, hogy ha kevesebben járnak moziba, akkor kevesebb, de annál minőségibb színvonalú ülőhellyel kell minél többször telt házat csinálni. Mozijaik ezért termenként eltérő dizájnnal, kevesebb, de sokkal kényelmesebb, a lábaknak is kellően tágas helyet biztosító, valódi bőrborítású fotelekkel várják a nézőket világszerte, valamint hamarosan a megújult Mammutban és MOM Parkban is. Bár így a termek befogadó képessége a korábbi 70 százalékára csökken, viszont a tulajdonosok szerint ez az elrendezés nemcsak a fizikai kényelmet szolgálja, de pszichésen is más élmény így beülni egy filmre, mint ha ugyanaz a terem ugyanazzal a nézőszámmal kongana az ürességtől. Mindehhez hozzájön, hogy a filmeket 4K felbontásban, csúcsminőségű hangosítással adják, és persze náluk is lesznek 3D vetítések is, bár a 4D rajongói nem hozzájuk fognak járni, ez utóbbi technika szerintük épp a valódi filmélményt szorítja háttérbe.

Gulyás Balázs, a CINEMApink magyarországi képviselője biztató hírekkel tudott szolgálni: terveik szerint a Mammutot várhatóan már március 30-tól meg tudják nyitni, a MOM Park mozi átalakításával pedig május végére készülnek el. És náluk nem csak mozizni tud majd a közönség: “kulturális centrumokat tervezünk, nem “csak” multiplex mozikat” – mondja Gulyás. Ez azt jelenti, hogy mindkét mozijuk új funkciókkal is bővül. A MOM-ban például a luxus színvonalú filmnézési lehetőség mellett bowlingpályát, éjszakai zenés szórakozóhelyet és ingyenesen igénybe vehető könyvtárat (!) is kialakítanak (ilyen ingyenes könyvtár a Mammutban is lesz). A díjmentes szolgáltatások, pláne egy könyvtár szokatlan ötlet egy moziüzemeltetőtől, de Gulyás szerint nem csak az olvasóközönség remélt étel- és italfogyasztása motiválja őket: “azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez egy kulturális centrum, ez maga az imidzsünk”. Ennek jegyében a folyosókon se a megszokott liftzene fog szólni, és a mozibüfék kóla-popcorn menüje mellett a MOM-ban például külön snack sarok is lesz, ahol “egy fancy budapesti ‘gasztroforradalmár’ kínálja majd az ételeit” – ígéri Gulyás. Mindezt pedig a korábban ugyanitt megszokott mozijegyárakon kapja a közönség, és igen, a MOM Parknak megtartják azt az arculatát is, hogy ezután is vetítenek majd eredeti nyelvű és/vagy feliratos kópiákat.

Forrás: Dívány

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]