Idén nyáron már nincs szükség pénztárcára vagy plasztik bankkártyára a fesztiválozáshoz, hiszen MobilTárcával is lehet fizetni minden hazai készpénzmentes fesztiválon, többek között a soproni Telekom VOLT Fesztiválon, a Zamárdiban megrendezésre kerülő MasterCard Balaton Soundon, valamint az augusztusi budapesti Sziget Fesztiválon. A három legnagyobb hazai fesztivál támogatójaként a Telekom számára fontos, hogy a fesztiválozás valóban élmény legyen, amihez hozzájárul az egyszerű és biztonságos fizetést jelentő MobilTárca szolgáltatás.

A MobilTárcával a fesztiválok teljes területén bárhol egyszerűen, biztonságosan lehet fizetni. Nincs szükség a pénztárcára, és otthon hagyható a plasztik alapú bankkártya is, a helyszínen a fizetéshez elég a mindig kezünk ügyében lévő mobiltelefonunk. Az alkalmazás az NFC (vagyis Near Field Communications) technológiát használja, amely egy biztonságos és érintés nélküli megoldás az adatok átadására. Fizetéskor – beállítástól függően – nincs más teendő, mint a mobilkészülék hátoldalát a banki terminálhoz érinteni. A fizetéshez nincs szükség internetkapcsolatra, így a tranzakció nem generál forgalmat. A MobilTárca kiváltja a fesztiválkártyát is, így nem kell időt tölteni annak kiváltásával, feltöltésével, a maradék összeg visszaváltásával.

A Telekom ügyfelek által elérhető MobilTárca igénybevételéhez szükség van egy arra alkalmas okostelefonra és SIM kártyára, a Google Play Store-ból letölthető MobilTárca alkalmazásra, valamint egy OTP MasterCard Mobile PayPass virtuális bankkártyára. Jelenleg közel 50 fajta MobilTárca-képes androidos mobilkészülék közül választhatnak az érdeklődők. Az ügyfelek meglévő SIM-kártyájukat díjmenetesen cserélhetik le bármely Telekom üzletben MobilTárca-képes SIM kártyára.  OTP MasterCard Mobile PayPass virtuális bankkártya igényelhető az OTPdirekt felületen vagy bármely OTP bankfiókban.

A MobilTárca a fizetés funkción túl SuperShop NFC kártyával SuperShop pontok gyűjtésére és beváltására, vagy bizonyos, a www.jegy.hu oldalon vásárolt jegyek MobilTárcában történő tárolására is használható. A Telekom azon dolgozik, hogy további funkciók és partnerek révén minél szélesebb körben használható legyen a MobilTárca szolgáltatás.

További információk itt.