[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Amit a videóban látsz, egy fekete, vagy ha úgy tetszik egy görbe tükör! – mondja a Budapest Bike Maffia, akik egy jó ügy érdekében készítették el saját Mannequin Challenge verzióját Elsőre úgy tűnik, mintha egy rakás elkényeztetett és ittas fiatal viccet csinálna egy halálra fagyott hajléktalanból, de mindez a figyelemfelhívást szolgálja:

.

„A Budapest Bike Maffiával és a – több városban és külföldön is működő – Bike Maffia sejtekkel folyamatosan küzdünk a kirekesztés ellen. Segítjük a hajléktalan emberek mindennapjait, és tesszük mindezt felelős civilként, önkéntes munkában.

Hisszük, hogy mi magunk egyénileg, vagy közösségben vagyunk a felelősek azért, hogy a társadalmunkat pozitív irányba változtassuk. Hisszük, hogy olyan korban élünk, amikor erőn felül is teljesítünk kell az elesettekért.

A Bike Maffia és a Greenroom közös videója egy tükröt tart most elénk, ami ugyan sötét képet fest, de hisszük, hogy a hatására pozitív folyamatokat indítunk el.

A film karaktereit lelkes fiatalok és a Greenroom munkatársai alakítják. Szociálisan érzékeny emberként a videóban szereplő cselekményeket a mindennapokban súlyosan elítélendőnek tekintik.

Az ott kellékként használt kabátot, pulóvert – mely állapotát tekintve újszerű és tiszta volt – a forgatás után némi szendvics és jó szó kíséretében egy hajléktalan férfinak adtuk.”

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]