Mallory Knox – Signals
Kiadó: Wolf at Your Door Records
Szerző: thehabakuks

Mallory-Knox-SignalsA 2009-ben alakult 5 tagú Rock formáció neve talán még sokak számára ismeretlenül csenghet, azonban a április 19.-én megjelent 11 számot tartalmazó debütáló nagylemez nagy valószínűséggel rövid időn belül megoldja majd ezt a „problémát”.

A Cambridge-i zenekar első EP-je, mely a Pilot címet kapta már 2011-ben annak a Wolf At Your Door Recordsnak a gondozásában jelent meg, ami anno a Deaf Havana vagy a Lower Than Atlantis első lépéseinek hatékonyságáról is gondoskodott. Nem meglepő tehát, hogyha ez a két név nagyjából be is határolja azt a zenei stílust, amit a srácok képviselnek. Bugyiszaggató feeling éneklés igazi brit kosszal megspékelve.

Az igencsak fogósra sikerült EP anyagához képest a nagylemez dalai komoly fejlődést és tudatosságot mutatnak. Sikerült levágni az összes vadhajtást és minél több slágeres momentumot beletuszkolni a zenébe. A cél tehát egyértelműnek látszik és bár a végeredmény így kevésbé lett karakteres mint azt várhattuk volna, Mikey Chapman énekes egyedi hangkaraktere azért megpróbál gondoskodni arról a kicsi pluszról amitől a zenekart majd sikerül beazonosítanunk a számos többi trónkövetelő vetélytárs közül. Ezen a ponton érdemes megemlítenünk, hogy Joe Savins amellett, hogy gitározik rendszeres szerepet vállal selymesen búgó vokáljaival is a számokban és bár ez a felállás szintén nem hat újdonságként, a Mallory Knox esetében jól sül el, hiszen a két tag lényegesen különböző hangkaraktere képes több színt csempészni a zenéjükbe.

A megjelenést jócskán megelőző „Death Rattle” majd a később csatlakozó másik klipes dal („Wake Up”) mellett jóval több az elsőre is élvezhető szerzemény a lemezen, mint a feledhető öncélú tétel. Kettő esetben is kísérletet tesznek arra, hogy egy igazi lírai rádió slágert szállítsanak le nekünk, bár a javarészt akusztikus hangszerelésű  „1949” igazi refrén híján küzdelem nélküli vereséget szenved a főként zongorával operáló, igazán hangulatos „Bury Your Head”-el szemben. A „Beggars” vagy a „Misdemeanour” egy lehetőségekkel teli jövővel kecsegtetnek a „Lighthouse” pedig egyértelműen a korong legerősebb 4 perce.

We Are The Ocean, Deaf Havana, Lower Than Atlantis rajongók számára fokozottan ajánlott !