[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A május 20-án érkező akció/sci-fi főszerepében Michael B. Jordan (Creed, Fekete Párduc), Michael Shannon (Boardwalk Empire – Gengszterkorzó, A víz érintése) és Sofia Boutella (Kingsman – A titkos szolgálat, Atomszőke).

A nem is olyan távoli jövőben új feladattal bővült a tűzoltók munkája: könyveket égetnek. A könyvek káros dolgok, az emberek tudatát a médián keresztül formálja a kormány. Az ifjú titán, Guy Montag (Jordan) a tűzoltók egyik legismertebb tagja, a világot behálózó médiának köszönhetően igazi példakép a fiataloknak. A parancsnokával, Beatty-vel (Shannon) tökéletes csapatot alkotnak, ám az egyik akciójuk során Guy olyan kérdésekkel szembesül, amire egyedül nem tud választ adni. Egy titokzatos informátor, Clarisse (Boutella) segítségével rájön az igazságra: a világ vezetői hazudnak a könyvekkel kapcsolatban.

„Nem születtünk egyenlőnek, ezért a tűz által kell azzá válnunk”

/Beatty tűzoltó parancsnok/

Az HBO saját gyártású filmje érzékenyen, mégis könyörtelen pontossággal boncolgatja a média – főleg a social media – hatását a mindennapokra. A látványos akció sci-fi elsőként május 20-án az HBO GO-ra érkezik (magyar felirattal), majd május 27-én este az HBO műsorán is látható lesz, szinkronos változatban.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]