A Mad Max – A harag útja nemcsak egy legendás figurát és történetet keltett új életre 2015-ben, hanem elképesztő, megérdemelt sikert is aratott. Amiből szinte egyenesen következik, hogy a folytatásnak folytatása lesz. George Miller író-rendező, aki a múlt héten töltötte be 75. életévét, hatalmas energiával dolgozik: a következő Mad Max film A harag útja egyik legemlékezetesebb figurája, Furiosa (2015-ben: Charlize Theron) történetét bontja ki – a világvége után is mindent túlélő harcos amazon fiatalkoráról szól.

Az alkotók már meg is találták a Theron fiatal korát alakító színésznőt: az ifjú Furiosát a Megszállottak viadala (Killing Eve) sorozatból ismert Jodie Comer alakíthatja, partnere pedig A trónok harcá-ban híressé vált Richard Madden lehet. Az ő figuráját így írja le a rendező: „lélegzetelállítóan jóképű. Angyalarc, a homlokán mély sebhellyel, amelyet csillogó fémkapcsok fognak össze”.

Az eredettörténet forgatása még az idén megkezdődik, de George Miller rögtön még két folytatást tervez a Mad Max-nek: hogy az legutolsó rész szereplői közül Charlize Theron, Tom Hardy, Nicholas Hoult vagy akár Mel Gibson, az eredeti Mad Max játszik-e majd a filmekben, azt még nem tudni. De úgy tűnik, van mire várnunk.

IC Press