Alig pár napja jelent meg a Linkin Park vadonatúj, ötödik stúdióalbuma ‘LIVING THINGS’ címmel, rögtön a Mahasz lemezeladási listájának csúcsáig kúszott fel a lemez. Az új LP-anyag producerei Rick Rubin (Adele, Metallica) és a csapat vokalistája, multi-hangszerese, Mike Shinoda voltak – csakúgy, mint a legutóbbi két Linkin Park-album esetében. A Rolling Stone magazin szerint: “Az anyag a csapat 2000-es debütáló albuma óta a legerősebb.“…
A zenekar azzal magyarázza a lemez címét, hogy a dalok szövege igen személyesre sikerült. “Nem döntöttük el, hogy egy bensőséges lemezt akarunk írni” – mondja Mike Shinoda. “Egyszerűen csak leültünk, és ezek a témák jöttek ki belőlünk. Az előző korongjainkon inkább globális és szociális problémákkal foglalkoztunk, ezen az albumon pedig személyesebb témák kerültek előtérbe.”

A zenekarvezető még azt is hozzátette, hogy az új anyag azokra az időkre emlékezteti őt, amikor a bandát még Hybrid Theory-nek, azaz hibrid elméletnek hívták. Azért is volt ez a csapat neve anno, mert ez a kifejezés írta le legjobban azt a zenét, amit játszanak. Ezúttal is rengeteg stílus hatott a zenekarra a dalszerzés során, ezt kovácsolták a tagok egy egységes Linkin Park hangzássá.