Az egyik legközvetlenebb brit dalszerző-előadó, az elegáns elektropopba laza személyességet csempésző Little Boots harmadszor jön Magyarországra. Először DJ-ként érkezett, tavalyelőtt a Szigeten volt nagyszabású fesztiválfellépése, ezúttal pedig harmadik nagylemezének közelgő megjelenése alkalmából ad klubkoncertet az A38 Hajón a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendégeként.

Victoria Hesketh, aki dalszerző-szólóénekesként kissé meglepő módon Caligula, azaz „Csizmácska” császártól vette a Little Boots művésznevet, 2009-es bemutatkozó lemeze óta az egyik legnépszerűbb brit énekesnő. A korábban a Dead Disco nevű csajpunk-elektropop zenekarban éneklő-szintiző Hesketh hét évvel ezelőtt kezdett önálló karrierbe. A jellegzetes hangú és zenei világú, kedves és közvetlen énekesnőt azonnal szívébe zárta a közönség, a Hands című album szerzői lemezként, és a tánczenei felvételek listáin is az élbolyba került.

Little Boots szinte folyamatosan kacérkodik a mainstream popzenével és az elektronikával (DJ-nek sem utolsó), ugyanakkor – Lily Allenhez vagy Lykke Lihez hasonlóan – mindig jellemző rá a mély személyesség. Az a dalszerző-előadó, aki képes önálló, jellegzetes, egyedi világot építeni, de közben igazi nagy slágereket írni – mint amilyen a Remedy vagy a New in Town.

Little Boots tavaly ősszel jelentetett meg új anyagot: a Business Pleasure EP már a 2015-re ígért új nagylemezt előlegezte meg, és az A38-as klubkoncerten a nagy klasszikusok mellett már az egyelőre cím nélküli albumot is bemutatja.

Jegyár: 5000 Ft, elővételben: 4500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók hamarosan.