A Linkin Park hivatalos weboldalán tette először közzé az új album megjelenési dátumát, szeptember 14-ét. Az ‘A Thousands  Suns’ (Machine Shop Recordings/Warner Bros.) co-producere Rick Rubin (U2, Johnny Cash) és a Linkin Park tagja, Mike Shinoda, akik már a csapat 2007 -es albumán, a ‘Minutes To Midnight‘ – on is közösen dolgoztak. Szintén bejelentették az első kislemezt is: a ‘The Catalyst’ augusztus 2 -án hallható először a rádiókban, és a zenekar MySpace oldalán. Ezt megelőzően a rajongók egy különleges versenyre is benevezhetnek a MySpace segítségével, ahol részt vehetnek az album produceri munkálataiban, elkészítve ezzel a saját verziójukat a dalra. A nyertest maga a zenekar választja majd ki. A nyeremény még kétesélyes: vagy felkerül a nyertes neve a borítóra, vagy pedig részt vehet egy dal felvételében a zenekarral…
Az albumaink az alapja annak, akik vagyunk, és az, hogy a rajongók velünk játszhatnak a legjobb módja annak, hogy megmutassuk, mennyire hálásak vagyunk nekik” – mondja Shinoda. – “ Nem tudjuk előre, mi lesz ebből az egészből, de pont ezért izgalmas. Sok energiát nyerünk a rajongóink kreativitásából és támogatásából, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy valami nagyon klassz dolog fog születni.

A zenekar (Shinoda, Chester Bennington énekes, Rob Bourdon dobos, Brad Delson gitáros, DJ Joe Hahn és Dave “Phoenix” Farrell basszusgitáros) ugyancsak nemrég jelentette be, hogy idén ősszel Európa-turnéra indul, mely október 20-án Berlinben kezdődik és november 11-én Londonban ér véget. A koncertek garantáltan sosem látott vizuális technológiát fognak felvonultatni, és a régi nagy slágerek mellett az új album dalait is tartalmazzák majd.

Eddigi turnédátumok (további állomások később kerülnek bejelentésre):

9-Oct
Maquinaria Festival
Santiago, Chile

11-Oct
SWY Music & Arts Festival
Sao Paulo, Brazil

20-Oct
O2 Arena
Berlin, Germany

22-Oct
Schleyerhalle
Stuttgart, Germany

23-Oct
Tips Arena
Linz, Austria

25-Oct
Bercy
Paris, France

27-Oct
Lanxess Arena
Koln, Germany

29-Oct
O2 Arena
Hamburg, Germany

30-Oct
MCH Arena
Herning, Denmark

1-Nov
Hallenstadion
Zurich, Switzerland

2-Nov
Festhalle
Frankfurt, Germany

4-Nov
MEN Arena
Manchester, UK

9-Nov
LG Arena
Birmingham, UK

10-Nov
O2 Arena
London, UK

11-Nov
O2 Arena
London, UK

EmailMegosztásFacebookMySpaceTwitter